1. Eğitim Kongresi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin: - "(Andımızın kaldırılmasına ilişkin eleştiriler) Bu metnin kaldırılması bizi vatana ihanet noktasına kadar götürdü. Yapılan işi anlama kapasitesine sahip olduğunu düşündüğümüz siyasiler dahi bizi ağır bir şekilde eleştirdi"

1. Eğitim Kongresi
1. Eğitim Kongresi
GİRİŞ 28.11.2014 13:30 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:30

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Andımız"ın kaldırılmasıyla yapılan eleştirilerle ilgili, "Bu metnin kaldırılması bizi vatana ihanet noktasına kadar götürdü. Yapılan işi anlama kapasitesine sahip olduğunu düşündüğümüz siyasiler dahi bizi ağır bir şekilde eleştirdi" dedi.

Tekin, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen, "21. yüzyılda bir eğitim felsefesi oluşturmak ve özel okullar" konulu 1. Eğitim Kongresi kapsamında, "Yeni Türkiye yolunda eğitim" konusunda konuşma yaptı.

Türkiye'nin dönüşüm ve modernleşme süreci yaşadığını belirten Tekin, bu sürecin sonunda çağın yakalanacağını vurguladı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan modernleşme süreci ile Türkiye'yi kıyaslayan Tekin, devletin belirli aralıklarla kendisini yenilediğini, Osmanlı'nın modernleşmesindeki kavramlarla bugünkü kavramlar arasında bir fark olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Osmanlı'dan daha iyi bir yere gelmek için radikal kararlar alması gerektiğine işaret eden Tekin, şöyle konuştu:

"İki temel hususu özellikle söylemek isterim ki devlet kavramı belirli aralıklarla kendisini yeniliyor. Aslında bu yönüyle Osmanlı modernleşmesini yaşayan kavramlarla, bugün tartıştığımız kavramların çok da bir farkı yok. Eğer kendimizi Osmanlı'dan daha iyi bir yerde konumlandırıyorsak, bu süreci hızlıca atlatacak radikal kararları vermek zorundayız."

Tekin, bu modernleşme sürecinin her devlette sancılı geçtiğini, Osmanlı'nın da bu sancıları yaşadığını ifade etti.

"Andımız"ın kaldırılması

"Andımız"ın kaldırılmasının da alınan radikal kararlar arasında yer aldığını vurgulayan Tekin, bu konuda yaşanan tartışmaları hatırlattı. Tekin, şöyle konuştu:

"Eğer Türkiye'de yaşamak istiyorsak, insanlara zorla dikte edilen şeylerden ziyade, daha rahat edilecek şeyler hazırlanmalıdır. Bu metnin kaldırılması, bizi vatana ihanet noktasına kadar götürdü. Yapılan işi anlama kapasitesine sahip olduğunu düşündüğümüz siyasiler dahi bizi ağır bir şekilde eleştirdi. Artık dünyada yeni bir devlet anlayışı çıktı ve biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Modern ulus devlete ayak uydurmak için yaptığımız her şeyi yeniden tartışıp belirlemeliyiz."

Tekin, insanı güçlendiren bir eğitim felsefesine ihtiyaç duyulduğunu ve yeni Türkiye yolundaki eğitim çalışmalarının bu doğrultuda ilerlediğini dile getirdi.

1. Eğitim Kongresi, 30 Kasım'da sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle