MÜSİAD Fuarı'nda "döner robotu"na ilgi

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda, en çok ilgi gören stantlardan biri, sergiledikleri "döner robotu"ile Danimarka'da faaliyet gösteren Türk firması oldu

MÜSİAD Fuarı'nda "döner robotu"na ilgi
MÜSİAD Fuarı'nda "döner robotu"na ilgi
GİRİŞ 28.11.2014 15:12 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:12

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda, en çok ilgi gören stantlardan biri, sergiledikleri "döner robotu"ile Danimarka'da faaliyet gösteren Türk firması oldu.

Firma yetkilisi Latif İbişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönere "çağ atlattıklarını" söyledi.

Asıl mesleği tornacılık olan firma sahibi Mustafa Pusat tarafından tasarlanan ve patenti alınan "döner robotu"nun 650 kilogram döneri 8 saatte pişirip kesebildiğini anlatan İbisoğlu, "Döner, el değmeden, hijyenik bir ortamda pişiriliyor, kesliyor, soğutuluyor ve paketleniyor" diye konuştu.

Dönerin, Avrupa'da başta Danimarka olmak üzere marketlerde şoklanmış paketlerde satıldığını belirten İbişoğlu, şimdiki amaçlarının döner robotunu ve paketlenmiş döneri Türkiye ve Orta Asya pazarına taşımak olduğunu ifade etti.

"Döner robotu"nu Guiness Rekorlar Kitabına da sokmayı amaçladıklarını kaydeden İbişoğlu, "Henüz ayrıntılara karar vermedik ancak bu büyüklükte döneri pişiren ve kesen bir başka makine yok" dedi.

İbişoğlu, şoklanmış ve paketlenmiş dönerin, sağlıklı ve herhangi bir zamanda tüketilmeye hazır bir gıda alternatifi olarak evlere gireceğine emin olduğunu sözlerine ekledi.

"Döner robotu", motor aksamını içeren, elektronik gösterge ve kumanda sistemini taşıyan bir dolap ile döneri çeviren aks ve ızgaradan oluşuyor. Piştikçe, tıraşalanan dönerin dilimleri soğutma ve paketleme işlemine yürüyen bantla otomatik olarak taşınıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!