Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı

Suudi Arabistan'da uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan ve idam edilen Ali Ağırdaş'ın ailesi, cenazenin kendilerine teslim edilmesini bekliyor

Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı
Suudi Arabistan'da Türk vatandaşının idamı
GİRİŞ 28.11.2014 16:51 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:51

Suudi Arabistan'da uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan ve idam edilen 34 yaşındaki Ali Ahmet Ağırdaş'ın ailesi, cenazenin kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

Suudi Arabistan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla idama mahkum edilen ve 20 Kasım'da infazı gerçekleşen Ali Ağırdaş'ın Harbiye Mahallesi'nde oturan baba evinde yas hakim.

Komşularının başsağlığına geldiği ailenin tek isteği, Ali Ağırdaş'ın cenazesinin kendilerine teslim edilmesi.

Arapça ağıtlar yakarak yetkililere seslenen anne Hindiye Ağırdaş, oğlunun fotoğrafını öperek bir an önce cenazeyi istediklerini kaydetti.

Abla Ceyhan Ağırdaş da kardeşinin 8 yıl önce Suudi Arabistan'a çalışmaya gittiğini, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 2007 yılında tutuklandığını ve idam cezasına çaptırıldığını, ancak cezanın sonradan kaldırıldığını savundu.

Cezasının bitimine üç ay kala hiç kimsenin haberi bile yokken kardeşinin idam edildiğini iddia eden Ağırdaş, "Kardeşimin idam cezasının kaldırıldığı söylenmişti. Kardeşimle idamından bir gün önce annem, ağabeyim görüşmüş. Bizlere sürekli cezasının az kaldığını, eve döneceğini söylüyordu. Ama bir anda televizyonlardan kardeşimin idam edildiği haberiyle yıkıldık. Ne olduğunu bile anlamadık. Kardeşimin kurtarılması için her yere başvurduk, her kapıyı çaldık. İlgileniyoruz denilmesine rağmen kardeşim idam edildi. Dirisi gelmedi bari ölüsünü istiyoruz. Cenazenin teslim edilmesi için konsolosluğa başvurduk, bize bekleyin dendi. Ama idamın üstünden bir hafta geçti, halen cenazesi yok. Annemin tek isteği, dirisini alamadığımız, kardeşimin cenazesini almak. En azından kardeşimin bir mezarı olsun istiyoruz" diye konuştu.

Libya'da çalışan ve oğlunun idam haberini alır almaz dönen baba Ahmet Ağırdaş da oğlunu 9 yıldan bu yana görmediğini ve aldığı haberle yıkıldığını kaydetti.

Oğluyla telefonla görüştüğünü ifade eden baba Ağırdaş, oğlunun cezasının bitimine üç ay kaldığını ve kendisinden sürekli dönüş biletini almasını istediğini söyledi.

Dönüş biletini alacağı sırada oğlunun idam haberiyle yıkıldığını belirten baba Ağırdaş, artık tek isteklerinin çocuklarının cenazesini alabilmek olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşletmelerden vergi oyunu... Devlete maliyeti dudak uçuklattı!
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü