IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver: "Kobani'de savaşan Peşmergelerimiz yoruldu. Onları çekip yerine yeni bir birlik göndereceğiz. Ancak Peşmergenin güvenliği için bunun ne zaman olacağını açıklayamayız"

IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar
IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar
GİRİŞ 30.11.2014 13:12 GÜNCELLEME 30.11.2014 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde, terör örgütü IŞİD'e karşı, Kürt gruplara destek veren Peşmerge birliklerinin değiştirileceği bildirdi.

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kobani'de savaşan Peşmergelerimiz yoruldu. Onları çekip yerine yeni bir birlik göndereceğiz. Ancak Peşmergenin güvenliği için bunun ne zaman olacağını açıklayamayız" dedi.

Kobani'deki Peşmerge komutanlarından Abdulkahhar Mecid de "Peşmerge güçlerinin değiştirilme zamanı geldi. Kısa bir süre içinde yerimize yeni Peşmergelerin gönderileceği bilgisi bize ulaştı" diye konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, 28 Ekim'de Kobani'ye 160 Peşmerge göndermişti. Ağır silahlarla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçen Peşmergeler, terör örgütü IŞİD'e karşı Kürt gruplara destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • IŞİD ile Kürt gruplar arasında değil 9 yıl önce Şikayet Et
    çatışmalar IŞİD ile Kürt gruplar arasında değil. çatışma ışid ile din düşmanı pkk pyd ve bebek katili apocular, bölücüler arasında.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!