Paralel yapının en güçlü olduğu kurumu açıkladı

Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok'a göre, paralel yapı mensubu subay ve astsubaylar TSK'da at koşturuyor.

Paralel yapının en güçlü olduğu kurumu açıkladı
Paralel yapının en güçlü olduğu kurumu açıkladı
GİRİŞ 01.12.2014 08:08 GÜNCELLEME 01.12.2014 13:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok, 12 saatlik duruşmanın ardından Askeri Yargıtay’ca onanan 2 yıl 6 aylık cezası sonrası açıklamalarda bulundu.

Üçok, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın ‘Paralel Yargı’ açıklamalarına da başka bir boyut getirerek, “Haşim Bey ‘Yargıtay’da Cemaat hâkim’ dedi.  Ben de bu süreci yaşayan eski bir savcı olarak ve Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’nin tamamen Cemaat’in kontrolü halinde olduğuna dair birçok yayına göre diyorum ki: Cemaat’in şu an en güçlü olduğu kurum TSK’dır” dedi. Üçok’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

CEMAAT’İ 2009’DA TESPİT ETTİK

“Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘Paralel Yapı’yla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarda hükümetin operasyonları oldu. Her yerde paralel yapıyla ilgili mücadele başlatıldı. Bir tek TSK’da başlatılmadı. TSK bunun olmadığını söyledi, inkar etti. Ancak şunu gördük ki, TSK’nın içerisinde Cemaat en güçlü pozisyonda. TSK’da bunlara hiçbir şekilde müdahale edilmiyor. 1994’ten bu yana bir şekilde sızmak istediler. Askeri Lise Sınavları’nda soruları verdiler, yurtdışı görevlendirmelerinde personele İngilizce soruları verdiler, dershanelere memur olarak çocuklarını soktular. Biz de Kayseri’de Işık Evleri Soruşturması başlatmıştık. TSK’nın gizlilik dereceli emirlerini çaldıklarını, bu emirlerle Ergenekon gibi sözde terör örgütü irtibatlandırmak için sahte emirler ürettiklerin tespit ettik. Bugün herkesin gördüğü Cemaat’i 2009’da tespit ettik. O günden sonra da her türlü suçlamada bulundular. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 32
  • Bahri Boncukcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Burada yorum yapan bazı kişilerin Çakma Türk olduğunu tahmin ediyorum...
    Cevapla
  • Ali Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne hale geldik arkadaş adam ergenekoncuydu şimdi vatan kahramanı tsk yı temizleyecekmiş. Kimin kimle iştuttuğu daha iyi görülüyor. Muhsin başkanın ölüm sebebini bulmamalarının sebebi kendileride ergenekoncu olmaları heralde
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmasa gölcükte yazanenin altındaki dökümleri kim nasıl bilecekti.
    Cevapla
  • tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    bence en güçlü olduğu kurum adalet..
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    imanlı insanlara lafımız yok. ama bir diger imanlı adama tayip erdoğana gene kendi içimizden yapılan bu ihaneti hazmedemiyoruz.hikaye bu..yoksa, elbet müslimler de memur,asker,hoca,hakim,savcı olsun olmalı. ama bunu bahane ederek size turkiyeyi size emanet eden adama bu ihaneti yaparsanız. allah size bunu azabıyla,gazabıyla cevabını verir.bula bula kendinizden bir adama ihanet ettiniz.küfüüzere ev ev dolaşıp yemin ettirdiniz.allah bunu affetmeyecek.pandispanyalı ruhani bunun altından kalkamaz.40 yıllık davayı mahvetti.ne kırkı,bediüzzamanın 100 yıllık davasını kullandı. ama hazret-i pir onu çarptı işte.bu artık şefkat tokatı da değil..bu ihaneti mahşerde de affetmeyeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı