F-16 uçağının düşmesi

Çorum'a bağlı Konaklı köyü yakınlarına düşen F-16 uçağının enkazı toplanarak askeri araçlarla Merzifon'a götürüldü

F-16 uçağının düşmesi
F-16 uçağının düşmesi
GİRİŞ 02.12.2014 14:56 GÜNCELLEME 02.12.2014 14:56

Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan sonra Çorum'a bağlı Konaklı köyü yakınlarında düşen F-16 uçağının enkazının toplanması çalışmaları tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün yaşanan kaza sonrası uçağın enkazına ulaşılarak, koordinatlarının belirlenmesinin ardından sabah saatlerinde bölgeye intikal eden uzman ekiplerin incelemeleri sona erdi.

Sarp arazide yaklaşık bir kilometre çapında bir alana dağılan enkazın bulunduğu bölgeye yakın alana traktörlerle ulaşan ekipler, dağılan parçaları topladıktan sonra askeri personelin beklediği alandaki araçlara yükledi.

Enkaz toplama çalışmaları sırasında İl Jandarma Komutanlığı ile komando taburunda görevli askerler de bölgede güvenlik önlemi aldı. Amasya ve Çorum'da görevli askeri personelin gözetimindeki enkaz toplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından uzman ekipler ve askeri personel bölgeden ayrılmaya başladı.

Olay

Dün, Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yapan F-16 uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Çorum'a bağlı Konaklı köyü kırsalında düşmüş, uçaktan paraşütle atladıktan sonra yaralanan pilot, Merzifon Devlet Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan ilk müdahalesinin ardından askeri hastaneye sevk edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı