Gazeteci Mine Kırıkkanat'ın hakaret davasında karar

Yazarı olduğu gazetedeki köşesinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Kırıkkanat'ın beraatine karar verildi

Gazeteci Mine Kırıkkanat'ın hakaret davasında karar
Gazeteci Mine Kırıkkanat'ın hakaret davasında karar
GİRİŞ 04.12.2014 17:32 GÜNCELLEME 04.12.2014 17:32

Gazeteci Mine Kırıkkanat'ın, yazarı olduğu gazetedeki köşesinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu Adalet Sarayı 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık İclal Mine Kırıkkanat ve müşteki Adnan Oktar'ı avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Oktar'ın avukatı Gülcan Karakaş, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kırıkkanat'ın yazmış olduğu yazıda müvekkilimize yönelik 'din simsarı' ve 'şantajcı' benzetmeleri atılı suçu oluşturmaktadır. Eleştiri sınırları kapsamında müvekkilimiz bir siyasetçi ya da kamu görevlisi değildir. Bu nedenle eleştiri sınırları aşılmıştır ve suç oluşmuştur."

Kırıkkanat'ın avukatı Abbas Yalçın da atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşmayı bitirdiğini açıklayan hakim Hüseyin Kılıç, hakaret suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Kırıkkanat'ın beraatine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İclal Mine Kırıkkanat hakkında Adnan Oktar'a "hakaret etmek" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi