Kırşehir'de bin 250 sığınmacıya yardım

Türk Kızılayı, Kırşehir Valiliği'nin talebi üzerine ihtiyaç sahibi 250 sığınmacı aileye, insani yardım malzemesi ulaştırdı

Kırşehir'de bin 250 sığınmacıya yardım
Kırşehir'de bin 250 sığınmacıya yardım
GİRİŞ 05.12.2014 13:48 GÜNCELLEME 05.12.2014 13:48

Türk Kızılayı, Kırşehir Valiliği'nin talebi üzerine kentte yaşayan ihtiyaç sahibi 250 mülteci aileye gıda, battaniye ve hijyen malzemesi yardımı yaptı.

Vali Necati Şentürk'ün, ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'dan istediği insani yardım malzemesini taşıyan tır kente geldi.

Şentürk, Türk Kızılayı Göç İdaresi Müdürü Kemal Pehlivanlı koordinesinde, Kırşehir Spor Salonu bahçesine indirilen malzemeleri inceledi.

Vali Şentürk, burada yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 146 yıldır Türk milletinin yanı sıra dünyanın muhtelif ülkelerinde dara düşenlere şefkat elini ve gönlünü uzatan, dünya ölçeğinde de hak ettiği değeri bulan çok değerli bir müessese olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı'nın yaptığı yardımın, valilik ve müftülüğün iş birliğinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere başlatılan kampanyaya katıldığını belirten Şentürk, "İlimizde 2 bin 400 mülteci bulunmaktadır. Bunlar savaş nedeniyle çok sevdiği yurtlarından ayrılmış, memleketimizin alicenaplığına sığınmış garip insanlardır" dedi.

Taleplerinden bir gün sonra yardım malzemesi gönderen Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'a teşekkür eden Şentürk, dağıtımına başlanan yardımların bin 250 kişiden oluşan 250 aileye ulaştırılacağını kaydetti.

Türk Kızılayı Göç İdaresi Müdürü Kemal Pehlivanlı da yardımların 5 kişilik ailenin 15 günlük gıda ihtiyacını karşılayacak 19 kalem malzemeden oluşan 20 kilogramlık gıda kolisi, 4 battaniye, hijyen ürünleri ve iki kutu kavurma etten oluştuğunu bildirdi.

Yardımların tespit edilen ihtiyaçlı sığınmacılara ulaştırılacağını belirten Pehlivanlı, vatandaşlara Türk Kızılayı'na bağış yapmaları çağrısında bulunarak, böylece muhtaç insanların ihtiyaçlarının bir nebze de olsa dindirilebileceğini vurguladı.

Pehlivanlı, daha sonra beraberindeki Türk Kızılayı ve valilik görevlileriyle şehir merkezinde yaşayan Afgan sığınmacı aileye yardım malzemelerini teslim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!