Sudan hükümeti ile Devrimci Cephe arasındaki müzakereler

Addis Ababa'daki müzakereler süresiz ertelendi

Sudan hükümeti ile Devrimci Cephe arasındaki müzakereler
Sudan hükümeti ile Devrimci Cephe arasındaki müzakereler
GİRİŞ 05.12.2014 15:57 GÜNCELLEME 05.12.2014 15:57

Sudan hükümeti ile yönetime karşı silahlı mücadele veren "Devrimci Cephe" arasında Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yürütülen müzakerelerin süresiz ertelendiği bildirildi.

Müzakerelere başkanlık eden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, Sudan Kurtuluş Hareketi Başkanı Minni Arko Minawi, Adalet ve Eşitlik Partisi Başkanı Cibril İbrahim ve Kuzey Sudan Halk Kurtuluş Hareketi (SPLM-N) Başkanı Yasir Arman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, müzakerelerin ertelendiğini açıkladı.

Mbeki süresiz erteleme nedenini, "BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Sudan ve Güney Sudan Özel Temsilcisi Healy Mngrius'un, Darfur meselesiyle alakalı temel konuların tartışılması konusunda yetkili olmaması ve Devrimci Cephe'nin de tüm konuların birlikte tartışılmasında ısrarcı davranması" şeklinde açıkladı.

Minawi ise Darfur'daki silahlı hareketlerin, müzakerelerin başarısız olmasından hükümeti sorumlu tuttuğunu kaydetti.

Silahlı hareketlerin müzakerelerde "ciddi tavır sergilediğini" ifade eden Minawi, Darfur konusunda ilerleme kaydedilemeyişinden hükümeti sorumlu tuttu.

İbrahim de müzakerelerin ertelenme nedenini, hükümet heyetinin görüşülecek konularda tam yetkili olmamasına bağladı.

Addis Ababa'da 23 Kasım'da başlayan ve Sudan hükümetinden 7, Devrim Cephesi'nden 42 üyenin katıldığı müzakerelere 29 Kasım'da 4 gün ara verilmişti. Müzakerelerde, Mavi Nil, Güney Kordofan ve Darfur sorunları ele alınıyordu.

Darfur bölgesinde, "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrimci Cephe, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı