Şehit polis memuru toprağa verildi

Antalya'da aile içi bir kavgaya müdahale ederken yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Topalca için Antalya Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi

Şehit polis memuru toprağa verildi
Şehit polis memuru toprağa verildi
GİRİŞ 06.12.2014 16:06 GÜNCELLEME 06.12.2014 16:06

Antalya'da aile içi bir kavgaya müdahale ederken karnına aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan 48 yaşındaki polis memuru Mehmet Topalca, toprağa verildi.

Şehit Topalca'nın morgdan alınan cenazesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binası önündeki tören alanına getirildi. Törende şehit polisin eşi Yıldız Topalca, çocukları Barış (26) ve Başak (21) ile meslektaşları büyük üzüntü yaşadı.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, yaptığı konuşmada, kahraman bir polisi kaybetmenin acısını yaşadıklarını, üzüntülerinin sonsuz olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"5 Aralık 2014 günü saat 21.00 sıralarında görevini ifa ederken, vatandaşımızın can güvenliği için kendi canını hiçe sayarak bir aile içi şiddet olayına müdahale ettiği sırada yaralanarak hastanede şehit olan polis memuru kardeşimizi cennet mekanına uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz."

Şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına ve polis teşkilatına sabır dileyen Tonbul, şehit polisin hatırasını yaşatacaklarını, bu hatırayı anlayıp, anlatacaklarını söyledi.

Şehit polis memurunun ailesine de seslenen Tonbul, "En değerli varlığınızı kaybettiniz. Başınız sağolsun. Bu acıyı tarif etmenin acizliği içerisindeyiz. İçimize ateş düştü. Yüreğimiz parçalandı. Ancak metin olmalıyız. Aziz şehidim, Mehmet kardeşim. Gözün arkada kalmasın. Eşin kardeşimiz, çocukların çocuklarımızdır" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve törene katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehit polis memurunun yakınlarına başsağlığı diledi.

Törenin ardından şehit polisin cenazesi, Muratpaşa Cami'ne getirildi. Cenaze namazına şehit polis memurunun yakınları, Antalya Valisi Muammer Türker, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve meslektaşları katıldı. Vali Türker, cenaze namazı öncesi şehit polisin eşi ve çocuklarına başsağlığı diledi.

Şehit polisin cenaze namazını kıldıran Antalya Müftüsü Osman Artan, namazın ardından, şehitliğin önemi ve anlamına değindi. Topalca'nın cenazesi, Uncalı Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Olay

Antalya'da dün kavga ihbarı üzerine Doğuyaka Mahallesi 1114. Sokak'taki bir eve giden polis ekibinde yer alan polis memuru Mehmet Topalca, elinde bıçak bulunan E.K. (29) tarafından karnından yaralanmıştı. Olayda Topalca, E.K'yı bacağından vurarak etkisiz hale getirmişti. Karnına aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Topalca, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?