11. AB, Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler Konferansı

AP Aşırı Sol Grup Başkanı Gaby Zimmer: "PKK terör örgütleri listesinden çıkarılmalı"

11. AB, Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler Konferansı
11. AB, Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler Konferansı
GİRİŞ 10.12.2014 19:26 GÜNCELLEME 10.12.2014 19:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) iki gün sürecek 11. AB, Türkiye, Ortadoğu ve Kürtler Konferansı, aşırı sol (Avrupa Birleşik Sol-İskandinav Yeşil Sol) grubun ev sahipliğinde başladı.

Konferansa mesaj gönderen AP Başkanı Martin Schulz ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Güney Afrikalı Başpiskopos Desmond Tutu, çözüm sürecini desteklediklerini ve olumlu neticelenmesini beklediklerini belirttiler.

Aşırı Sol Grup Başkanı Gaby Zimmer, PKK'nın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep ederek bunun Türkiye'nin demokratikleşmesine katkıda bulunacağını savundu.

Zimmer, IŞİD'in Kobani saldırısının ardından "Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu içinde birçok ismin PKK'nın erör örgütleri listesinden çıkarılmasına destek vermeye başladığını" iddia etti.

Gaby Zimmer, AK Parti'nin konferansa temsilci göndermemesini eleştirerek, "çözüm sürecinde güven sorunu olduğunu" iddia etti.

Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Hüseyin Yayman, Türkiye'de halkın yüzde 55-60'ının çözüm sürecine destek verdiğini, yeni bir iletişim stratejisi ve somut yol haritası benimsenmesi halinde bu desteğin daha da yükseleceğini söyledi.

Konferansın yarınki oturumunda HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Merkezi'nden Prof. Ofra Bengio, Amerikan Enterprise Enstitüsü Uzmanı Michael Rubin ve gazeteci Şirin Payzın konuşacak ve sonuç bildirisi açıklanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    şu hale bakın resmen içişlerimize karışıyor ! ! ! batsın ab yerın dibine
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
KDV hilesiyle büyük soygun