Silahla vurulan şahin, tedavi edilerek doğaya salındı

Burdur'da avcılar tarafından silahla vurularak yaralanan şahin, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gördüğü 3 aylık tedavinin ardından doğaya bırakıldı

Silahla vurulan şahin, tedavi edilerek doğaya salındı
Silahla vurulan şahin, tedavi edilerek doğaya salındı
GİRİŞ 11.12.2014 09:36 GÜNCELLEME 11.12.2014 09:36

Burdur'da avcılar tarafından silahla vurularak yaralandığı belirtilen şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Burdur Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce ateşli silahla vurulması sonucu kanatlarından yaralanan şahin gördü.

Ekipler, şahini tedavi edilmesi amacıyla Karakent köyü yakınlarındaki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Yaralı şahin buradaki tedavisinin ardından Kemer Kaymakamı Sinan Aşcı ve Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir'in de katılımıyla doğaya bırakıldı.

Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada şahini, hızlı bir iyileşme sürecinin ardından güçlendiğini gördükten sonra doğaya saldıklarını söyledi.

Şahinin ateşli silahla vurulduğunu belirlediklerini anlatan Sarıca, "İnsanların yaban hayvanlarını neden vurduğunu anlayabilmiş değiliz. Son dönemde avcıların ve insanların bilinçlendiğini düşünüyorduk ama bana açıkçası pek de öyle gelmiyor. Hala ateşli silahlarla yaralanmış şahinler, leylekler, kumrular ve kartallar geliyor. Demek ki hala yeterli bilince ulaşabilmiş değiliz" dedi.

Özellikle avcıların bu konuda çok bilinçli olması, yaban hayvanlarına ateş edilmemesi gerektiğini vurgulayan Sarıca, "Çünkü bu hayvanlar doğanın bir parçası. Doğada bir zinciri kırdığınızda çok şeyin bozulduğunu, yok olduğunu görüyorsunuz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
KDV hilesiyle büyük soygun