Azerbaycan'dan ABD ve AB'nin eleştirilerine yanıt

Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Gasımov, bir gazetecinin tutuklanması nedeniyle Azerbaycan'a getirilen eleştirilere yanıt verdi:

Azerbaycan'dan ABD ve AB'nin eleştirilerine yanıt
Azerbaycan'dan ABD ve AB'nin eleştirilerine yanıt
GİRİŞ 12.12.2014 12:17 GÜNCELLEME 12.12.2014 12:17

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü Azer Gasımov, Radio Free Europe (Özgür Avrupa Radyosu) Azerbaycan servisi çalışanı bir gazetecinin tutuklanmasına yönelik ABD ve AB'den gelen eleştiriler karşısında, "ABD Dışişleri Bakanlığı, kendi ülkelerinde yapılan demokrasi ve insan hakları ihlallerini görmezden gelerek başka ülkelerde, aynı zamanda Azerbaycan'da yaşanan herhangi bir küçük olayı abartarak uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiriyor" dedi.

AB yetkilileri ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, gazeteci Hatice İsmayıl'ın tutuklanması nedeniyle endişelerini dile getirmeleri ve yaptıkları eleştirilere yanıt veren Gasımov, "bazı uluslararası kurumlardan ve ABD'den yapılan açıklamaları ülkesine karşı yürütülen kasıtlı, gerçeklerle bağdaşmayan ve çifte standartlarla yürütülen bir kampanyanın parçası" olarak değerlendirdi.

Ekonomik kriz yaşayan Avrupa'da insan hakları ihlalleri, ayrımcılık ve ırkçılık akımlarının arttığını söyleyen Gasımov, Avrupalı yetkililerin bu nedenle uluslararası kamuoyunun dikkatini başka noktalara çekmek istediğini savundu. Jen Psaki'nin ise "bir kez daha acemice konuştuğunu" belirten Gasımov, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ABD Dışişleri Bakanlığı'nı, kendi ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerine, demokratik ilkelerin kabaca ihlal edilmesine bakmaya davet ediyorum. Son günlerde Ferguson olaylarında barışçıl göstericilere yapılan muamelelerin şahidi olduk. ABD'de ifade ve düşünce özgürlüğü alanında durum çok kötü. Bu ülkede gazetecilere baskı uygulanıyor, gazeteciler tutuklanıyor ve onların telefon konuşmaları ile internet yazışmaları izleniliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, kendi ülkelerinde yapılan demokrasi ve insan hakları ihlallerini görmezden gelerek başka ülkelerde, aynı zamanda Azerbaycan'da yaşanan herhangi bir küçük olayı abartarak uluslararası kamuoyunu yanlış yönlendiriyor."

Gazeteci Hatice İsmayıl, bir dönem arkadaşlık yaptığı Tural Mustafayev isimli şahsın şikayeti üzerine geçen hafta "intihara teşvik etmek" suçundan tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı