Muğla'da yağış ve fırtına

Muğla ve Fethiye'de etkili yağışlar nedeniyle tarım arazileri su altında kalırken Datça ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle zeytin ve çam ağaçları devrildi

Muğla'da yağış ve fırtına
Muğla'da yağış ve fırtına
GİRİŞ 12.12.2014 15:23 GÜNCELLEME 12.12.2014 15:23

Muğla ve ilçelerinde etkili olan yağış ve fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Muğla'da gece saatlerinde başlayan yağış, zaman zaman etkisini artırarak sağanağa dönüştü. Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kente 30 saatte metrekareye 48 kilogram yağış düştü.

Yaşamı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu, tarım arazileri sular altında kaldı.

Datça ilçesinde sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Yer yer 90 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle bazı restoranların camları kırıldı, ağaçlar yıkıldı, güneş enerji panelleri yerlerinden söküldü.

İskele Mahallesi'nde park halinde bir otomobilin üzerine devrilen ağaç da itfaiye ekiplerince kaldırıldı. Araçta hasar oluştu. Datça Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan bazı ağaçlar da şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden söküldü.

24 saatte 70 kilogram yağış düşen ilçede trafik ekipleri de sürücüleri belirli kavşaklarda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Fethiye ilçesinde ise 24 saatte metrekareye 24 kilogram yağış düştü. Yaşamı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle Çiftlik Mahallesi'ndeki sitelere giden bazı yollarda su birikintileri oluştu.

Araçları ile su birikintilerinin oluştuğu yollardan geçemeyenler, farklı güzergahları kullandı. İlçede aralıklarla dolu da etkili oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı