İran sınırında TIR kuyruğu devam ediyor!

İran'ın Türk tırlarına uyguladığı yakıt depolarını mühürleme uygulamasını kaldırmasına rağmen araç kuyruğu devam ediyor.

İran sınırında TIR kuyruğu devam ediyor!
İran sınırında TIR kuyruğu devam ediyor!
GİRİŞ 13.12.2014 00:20 GÜNCELLEME 13.12.2014 00:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran'ın 1 Aralık'tan itibaren topraklarına giren Türk tırlarına yönelik uygulamaları nedeniyle sınır kapısında oluşan yaklaşık 20 kilometrelik tır kuyruğunun, geçişlerin 4'üncü gününde ancak 13 kilometreye inmesine şoförler tepki gösterdi.

Şoförlerden Selahattin Çapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaç gün sonra İran'a gidebileceklerini bilmediklerini söyledi.

Araçların çok yavaş bırakıldığını belirten Çapan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den yardım beklediklerini ifade etti.

Abdullah Tuna da sınırın Türkiye tarafında herkese eşit muamele edildiğini anlatarak, İran makamlarının, Türk tırlarının geçişlerinde adil olmadığını savundu.

Türkmenistan Pol, Lütfabad ve Saraks sınır kapılarından İran ile Türk araçlarının ayrı ayrı alındığını dile getiren Tuna, "İran'da, Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan arabası, Türk arabası olarak işlem görüyor. İran'ın 100 arabası girerse ancak 20 Türk arabası giriyor. Orada en erken girdiğimiz gün, 8 gündür. Kapılarda 12-13 gün beklediğimiz oluyor" diye konuştu.

Celal Aynacı ise İran'ın, "Türk devleti bizden para almasın, bize para versin" anlayışında olduğunu ileri sürerek, "Firmalarımız ve esnafımız sıkıntıya girdi. 15 gündür arabalarımızın sırtında yük, bekliyoruz. Esnafımız da sıkıntıda biz de sıkıntıdayız. Devletimiz bize sahip çıksın, yolu başka yere alsın. 4 gündür kuyruktayız, daha 3 güne ancak geçeriz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • tora 9 yıl önce Şikayet Et
    bu zarar irana ödetilmeli.. atılacak adımlarla eşdeğer zarar ettirilmeli...
    Cevapla
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    iran bu durumdan kazançlı çıkacak ! ! ! iranı tebrik ediyorum güzel hamle ! ! iran türk tırlarına en az bir yıl boyunca mühürleme uygulamasını uygulamamı ! ! ! zaten ondan sonra bütün sorunlar kendiliginden çözülecektir ! ! !
    Cevapla
  • zamansız nikli arkadaşa 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen ne ayaksın ? Bas git memleketten mümkünse soluma aynı havayı benle...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
İstanbul'da faciadan dönüldü! Uçağın iniş takımları açılmadı