"Türkiye’nin en çılgın projesi çözüm süreci"

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinin Türkiye’nin en çılgın projesi olduğunu belirtti.

 "Türkiye’nin en çılgın projesi çözüm süreci"
"Türkiye’nin en çılgın projesi çözüm süreci"
GİRİŞ 13.12.2014 14:59 GÜNCELLEME 13.12.2014 14:59

Eğitim Bir-Sen tarafından 8.’si düzenlenen "Büyük Türkiye Buluşması"nda konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinin Türkiye’nin en çılgın projesi olduğunu söyledi.

Gündoğdu, grup toplantısında Eğitim-Bir-Sen’e "Eğitim-Bir-Sen öğretmeni satan sendikasın sen" diyen Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Gündoğdu "Kılıçdaroğlu yine yürüyen merdivene ters bindi" sözleri ile cevap verdi.

"DEMOKRASİ ALANINDA ATILAN EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİ"

Çözüm sürecinin demokrasi alanında atılan en önemli adımlardan biri olduğuna değinen Gündoğdu, "Çözüm süreci demokrasi açısından öteki oluşturmadan birlikte yaşama arzusudur. Seçmediği ırkta üstünlük arayışı cahiliye anlayışının araç olduğunu bilmektir. Bugün Silivri’de mahkum edilenlerin büyük çoğunluğu Türk ırkında İmralı ve benzer yerlerde mahkumların çoğunluğu da Kürt ırkından. O yüzden hep ırkçılıkla mücadele ederek din kardeşliği dedik. Faşistlerle anlaşamayız" dedi.

"İSTİKLAL MARŞI’NA DOKUNDURTMAYIZ"

Okullarda Türk Andı’nın okutulmasının zorunluluğunun kaldırılmasına verilen tepkileri de değerlendiren Gündoğdu, Andımızın Mustafa Kemal Atatürk’e yalakalık için yapılan bir uygulama olduğunu ifade etti. Gündoğdu şöyle konuştu:

"Andımızın okullarda okutulması zorunluluğu kaldırıldığında siyasi parti ve sendika temsilcileri koro halinde andımızı okumaya çalıştılar ama okuyamadılar. Biz dün rüyasında Mustafa Kemal Atatürk’e yalakalık yapmak için rüyasında gördüğü metni okutacak değiliz. İstiklal Marşı’na dokundurtmayız. Ama Andımızı, 10’uncu Yıl Marşı’nı okumak isteyenler devam etsin. Zaten 10’uncu yılda kaldılar. Ama bizim çocuklarımıza dokunmasınlar" ifadelerini kullandı.

19’UNCU MİLLİ EĞİTİM ŞURASI’NI DEĞERLENDİRDİ

Genel Başkan Gündoğdu Antalya’da gerçekleştirilen 19’uncu Milli Eğitim Şurası kararlarını da eleştirdi. Teşkilattan ve milletten aldıkları irade ile şurada isteklerini sıraladıklarını söyleyen Gündoğdu, şunları söyledi:

"19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda ise teşkilatlarımızın istekleri ile gittik. Birçoğu kabul edildi bazıları ise reddedildi. Bizim isteğimiz her şey bu milletin isteğidir. Milletin emridir. Hayata geçinceye kadar takipçisi olan biziz. Biz şura kararına bakmayız Eğitim Bir- Sen’in, milletin kararına bakarız. Anayasa 18 yaşından küçükleri korumak istiyor. Alkolün yanına gelemez, satamaz, alamaz. Ama okullarda müfredat gereği derslerde alkol servisi öğretiliyor. Alkolün, bonzainin, uyuşturucunun kol gezdiği ortamda bu yanlışın, devlet eliyle bakanlık eliyle yapılması yanlıştır diyoruz."

"BU ÜLKE ATATÜRK’TEN DEĞİL, ATATÜRKÇÜLERDEN ÇEKİYOR"

Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak okutulmasını istediklerini ancak alt komisyonlarda seçmeli ders olarak kabul gördüğünü hatırlatan Gündoğdu, Atatürk’ün Nutku’nun Osmanlıca olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Osmanlıca zorunlu ders olarak okutulsun dedik. Alt komisyonlarda seçmeli olarak geçti. genel başkan yardımcımız bir kanala çıkıyor ve birisi bize diyor ki ’Bunların derdi Atatürk’le’. Bu ülke Atatürk’ten değil, Atatürkçülerden çekiyor. Bu ülkede kim neyi dayatacaksa, Atatürk üzerinden gidiyor. Atatürk’ün Nutku Osmanlıca’dır. Karma mecburiyeti olmayan okulları Atatürk açmıştır."

"KILIÇDAROĞLU YÜRÜYEN MERDİVENE YİNE TERS BİNDİ"

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısına Eğitim-Bir-Sen’e yaptığı "Eğitim- Bir-Sen öğretmeni satan sendikasın sen" sözlerini hatırlatan Gündoğdu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şöyle cevap verdi:

"Kılıçdaroğlu yine yürüyen merdivene ters bindi. Milli Eğitim Şurası’nda bize ’Eğitim- Bir-Sen öğretmeni satan sendikasın sen’ diyerek grup toplantısı yaptı. Bakanlığın ve rakiplerimizin önergelerimizden rahatsızlık duyması, anamuhalefetin de kılavuzu olan Aydınlık ve Cumhuriyet gazetelerinde manşet olan Din Kültürü dersi, Osmanlıca, karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması gibi konulardan rahatsız duyarak engelleme hareketine geçmesi hem Kılıçdaroğlu’nun bu milletin değerlerine şaşı bakışının, hem de bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Kılıçdaroğlu’nun söylediğinin tam tersi milletin doğrusudur."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak