Sarıgöl'de sofralık üzüm hasadı devam ediyor

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: "İlk kez bu zamana kadar üzüm bağlarda koruma altında tutuldu"

Sarıgöl'de sofralık üzüm hasadı devam ediyor
Sarıgöl'de sofralık üzüm hasadı devam ediyor
GİRİŞ 15.12.2014 15:45 GÜNCELLEME 15.12.2014 15:45

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçede Sultaniye üzüm bağlarında hasadın devam ettiğini belirterek "İlk kez bu zamana kadar üzüm bağlarda koruma altında tutuldu" dedi.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, aralık ayının ortası olmasına rağmen bağlarda hala üzümlerin bulunduğunu ve çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm hasadın devam ettiğini söyledi.

Havaların soğuduğunu ve üzüm bağlarının adeta soğuk hava deposundaki gibi koruma altında olduğunu kaydeden Ülgen, bu duruma üreticinin bağların üstünü koruma amaçlı örtmesinin olumlu katkılarının bulunduğunu söyledi.

Sarıgöl ovasında toplam 85 bin dekarlık alanda Sultaniye üzüm bağı olduğunu, 2014 yılı yaş üzüm rekoltesinin 350 bin tona ulaştığını ifade eden Ülgen, şöyle konuştu:

"Bağlarımızda ilk kez bu zamana kadar üzüm koruma altında tutuldu. Üzümler dalında taze olarak kesiliyor. Üreticilerimiz büyük risk altına girerek fiyatların yükselmesini beklediler. Rekoltenin yüksek olması nedeniyle yaş üzüm ve kuru üzüm fiyatları yükselmedi. Sezon başında üzümlerimizin yaş fiyatının kilogram 1,10 liradan başlayarak 1,30 ile 1,80 lira arasında seyretti. Şaraplık üzümün kilogram fiyatı da 20 ile 30 kuruş arasında işlem gördü, şu an ise 33 kuruşa yükseldi."

Üzüm üreticisi Musa Topdemir (41) ise sezon başından bu yana fiyatlardan yana yüzlerinin gülmediğini söyledi.

Bağında yaklaşık 300 ton üzüm bulunduğunu belirten Topdemir, "Üzümlerimi korudum. Şu an yaş olarak kilosunu 1,70 liradan peşin olarak satmayı başardım. Kesim çalışmaları bu ayın 25’ine kadar devam edecek. Tek sorunumuz, korkumuz kırağı düşmesiydi. Bağların her yanında ateş yakıp, havayı ılıtarak kırağıdan kurtardık" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor