Gülen'den Erdoğan'a 'Faili Meçhul' cevabı

Erdoğan'ın Cemaat'e yönelik "Faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz" sözlerine Gülen, yanıt verdi.

Gülen'den Erdoğan'a 'Faili Meçhul' cevabı
Gülen'den Erdoğan'a 'Faili Meçhul' cevabı
GİRİŞ 19.12.2014 09:29 GÜNCELLEME 19.12.2014 09:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemaat hakkındaki 'faili meçhul cinayet' suçlamasına Fethullah Gülen'den cevap geldi. Gülen, Erdoğan'ın bu iddiası için "Kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Konya'ya katıldığı açılış töreninde 14 Aralık operasyonuna değinerek "17 Aralık sonrasında inlerine gireceğiz dedik. Aradan bir yıl geçti. İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkıyor. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

FETHULLAH GÜLEN'DEN YANIT

Erdoğan'ın büyük yankı uyandıran bu çıkışına Fethullah Gülen "Fâili Meçhul Cinâyetler İftirası ve Canlıların Yaşama Hakkı" başlıklı yeni sohbetinde yanıt verdi. Gülen, değil insan öldürmek en küçük bir canlının hayatına kastetmenin bile hakiki mü'minlerden fersah fersah uzak olduğunu belirterek dikkat çeken şu açıklamayı yaptı: "Şimdi kalkıp da 'Fâili meçhuller arkasında da bunlar var! Falan filanlarla da bunlar anlaşıyor!' demek suretiyle bir kısım ölçüye, mizana, intizama gelmeyen, endazesiz iddialarda bulunuyorlarsa, inanın topyekün insanlık karşısında kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar."