Kaz Dağı'nda 'Sihirli mantar' bulundu

Çanakkale’de sihirli mantar olarak bilinen ve yiyen kişinin halüsinasyonlar görmesine neden olan mantar türüne rastlandı.

Kaz Dağı'nda 'Sihirli mantar' bulundu
Kaz Dağı'nda 'Sihirli mantar' bulundu
GİRİŞ 19.12.2014 10:48 GÜNCELLEME 19.12.2014 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Buckingham Sarayı’nın bahçesinde görülmesi üzerine basında yer alan mantarın zehirli olduğunu söyleyen uzmanlar, tüketilmemesi konusunda uyardı.

Kaz Dağı’nda yürüyüş yapan doğaseverler, ’Amanita muscaria’ adlı mantar türüne rastladı. Gezi grubunda yer alan Mustafa Şıvka, mantarların fotoğraflarını çekti. Yanına bir örnek alarak bölgeden ayrılan Şıvka, mantarın yiyen kişinin halüsinasyonlar görmesine neden olan ’Amanita muscaria’ adlı mantar türü olduğunu ve tüketilmesinin ölüme kadar yol açabileceğini öğrendi. Yanındaki örneği bölgedeki köylülere gösteren ve uyaran Şıvka, "Endemik bitki çeşitliliğine sahip olan Kazdağı’nda demek ’sihirli mantar’ alarak bilinen bu tür de yetişiyormuş. Buckingham Sarayı'nın bahçesinde de görülmüş, haber olmuş. Tüketilmesi tehlikeliymiş. Neyse ki biz, grubumuzla çam mantarı toplayarak afiyetle yedik" dedi.

Bölge sakinlerini uyaran Yüksek Ziraat Mühendisi Salih Bozkurt, "Bu tür mantarların yenilmesi kesinlikle sakıncalı. Zehirli olan bu mantar türü ölümle dahi sonuçlanabilir. Kesinlikle tüketilmemelidir" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantardan Giresun yaylalarında bol miktarda var. Zehirli deyip uzaklaşacağımıza, etken maddeler açısından nasıl yararlanılabilir konusunda uzmanlarımızın kafa yorması daha doğru olur. Zira yüce Allah kainatta hiç bir şeyi gereksiz yere yaratmamıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri