Azerbaycan Devlet Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Arnavutluk'ta

Aliyev, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile görüştü

Azerbaycan Devlet Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Arnavutluk'ta
Azerbaycan Devlet Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Arnavutluk'ta
GİRİŞ 19.12.2014 17:36 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:36

Azerbaycan Devlet Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev, Arnavutluk ziyareti kapsamında, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile görüştü.

Aliyev'i ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama kabul etti. Toplantının ardından Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Arnavutluk Başbakanı Rama ile Azerbaycan Devlet Sanayi ve Enerji Bakanı Natig Aliyev'in, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme konusunu ele aldıkları bildirildi.

Açıklamaya göre, toplantıda, Arnavutluk ile Azerbaycan'ın turizm, enerji ve altyapı alanlarında işbirliklerini güçlendirileceği belirtildi.

Aliyev, Arnavutluk Başbakanı Rama ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile bir araya geldi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlar, iki ülke arasındaki ilişkiler ve üst düzey ziyaretlerin sıklaştırılması gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Buşati, Arnavutluk ile Azerbaycan'ın ikili ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Özellikle enerji alanında daha güçlü bir işbirliği yapabileceklerine dikkati çeken Buşati, Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı