Bakan Çelik, otel açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: - "Hem turist potansiyelini korumak hem de gelirimizi korumak için ciddi bir kriz yönetimi yapıyoruz. Türk turizmcilerinin, otel sahiplerinin bir kriz algısına girmemesi gerekir. Etrafımızdaki her negatif gelişmeden sonra üzerimizde baskı oluşturmaya çalışırlar"

Bakan Çelik, otel açılışına katıldı
Bakan Çelik, otel açılışına katıldı
GİRİŞ 19.12.2014 20:09 GÜNCELLEME 19.12.2014 20:09

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Hem turist potansiyelini korumak hem de gelirimizi korumak için ciddi bir kriz yönetimi yapıyoruz. Türk turizmcilerinin, otel sahiplerinin bir kriz algısına girmemesi gerekir. Etrafımızdaki her negatif gelişmeden sonra üzerimizde baskı oluşturmaya çalışırlar" dedi

Dünyanın önemli butik otel zincirlerinden Morgans Grup'un yeni oteli "10 Karaköy, A Morgans Original"ın açılışı, Bakan Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi. Burada konuşan Çelik, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin dünyada yabancı ziyaretçi kabul etmede 6. sırada olduğuna dikkati çeken Çelik, "Yaklaşık 34 milyon ziyaretçiyi her sene ülkemizde kabul ediyoruz. 32 milyar doların üzerinde gelire sahibiz. Karaköy'ün, İstanbul'un yükselen yeni bir bölgesi olması, bu tesisin burada açılması Bakanlığımız açısından da altı çizilmesi gereken bir durum, önemli bir kazanım" diye konuştu.

Çelik, Türkiye'nin etrafında her gün yeni gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelerin olumsuzlarından Türkiye turizminin etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"Sakın ola ki bir kriz algısına girilmesin"

Bugün bazı gazetelerde turizme ilgili olumsuz haberler yayımlandığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

"Hem turist potansiyelini korumak hem gelirimizi korumak için ciddi bir kriz yönetimi yapıyoruz. Türk turizmcilerinin, otel sahiplerinin bir kriz algısına girmemesi gerekir. Etrafımızdaki her negatif gelişmeden sonra üzerimizde baskı oluşturmaya çalışırlar. Özellikle İstanbul'daki otellerden fiyat kırmalarını talep ederler. Sakın ola ki bir kriz algısına girilmesin, fiyat kırılması gibi bir olumsuz duruma kapı açılmasın. Böyle bir şey olduğu zaman 2-3 yıldan önce eski halimize gelemiyoruz. Bize kriz pompalamaya çalışanlara inat, biz ülkemizin tanıtımını, turizmimizin yönetimini en iyi şekilde sektörle birlikte yapıyoruz. "

Çelik, Rusya'da yaşanan bazı olumsuz gelişmelerin Türkiye'nin turizmine etkisini önlemek için kendisinin başında yer alacağı bir heyetle Rusya'ya gideceklerini, oradaki tur operatörleri ve acentelerle bir araya geleceklerini belirtti.

Türkiye'nin bir turizm markası olarak dünyada özenilen bir ülke olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye güçlü, kuvvetli, istikrarlı, yükselen demokrasisi ve ekonomisiyle model bir ülkedir. Her yeni açtığımız tesisle birlikte bu ivmeyi daha da yükseltiyoruz. Bakanlığımıza bağlı belgeli tesis sayısı 4 bin civarında. Toplam yatak sayısı 1 milyon civarında. Belediye belgeli tesislerle birlikte bu rakam 1.5 milyona ulaşıyor. 2023 vizyonumuz, 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımızı bu hedefe ulaşmak için yapıyoruz. Bu tesisin burada açılmasını önemsiyoruz. İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Karaköy, eski bir ticaret merkezi, ticaret limanı. Burası son yıllarda büyük bir dönüşüm geçirdi. Bu dönüşüm neticesinde hem mekansal anlamda bir cazibe merkezi oldu hem de kültür sanat merkezi haline geldi. New York'taki Meatpacking gibi devrimsel bir dönüşüm gerçekleşiyor. Yurt dışından da buraya çok yoğun bir ilgi var."

"İstanbul'dan yolu geçenin bahtı hep açık olur"

Otelin yer aldığı binaya işaret eden Çelik, "Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi yaptı. Neoklasik mimariyle modern mimariyi çok iyi bir tasarımla buluşturmuş, bu iki izi bünyesinde barındıran iyi bir tesis yapılmış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tescilli bir kültür varlığını sahip olduğu tarihe ve hafızaya uygun bir biçimde restore ederek kazandırdıkları için ayrıca tebrik ediyorum. Bu otelle birlikte Morgans Grup ülkemize geliyor. Ülkemize gelmeleri kendi grupları açısından bir dönüm noktası olacaktır. Bundan sonra gruplarının tarihi yazıldığında 'Karaköy'deki bu otelden önce ve sonra' diye yazılacaktır. İstanbul bereketli bir yerdir. İstanbul'dan yolu geçenin bahtı hep açık olur" şeklinde konuştu.

Açılışa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, otelin yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor