Irak'taki çatışmalar

Ramadi'de son 12 saatte 10 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 26.12.2014 11:19 GÜNCELLEME 26.12.2014 11:19

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde hükümete bağlı güçler ile terör örgütü IŞİD arasında dün geceden bu yana devam eden çatışmalarda 10 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Enbar Operasyon Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar vilayetinin merkezindeki Ramadi'nin çeşitli bölgelerinde silahlı aşiret mensuplarının destekliği güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasında devam eden çatışmalarda "son 12 saatte 10 militanın öldürüldüğünü" belirtti.

Ramadi'nin doğusundaki Es-Sicariye, kuzeyindeki El-Buziyab ve El-Buriyşe ile çevre bölgelerinde çıkan çatışmaların halen devam ettiğini ifade eden Muhammedi, "Ordu güçleri, Babil ile Enbar'ı birbirine bağlayan kara yolundan yakıt yüklü 51 tankeri, IŞİD tarafından muhasara altında tutulan bazı bölgelerdeki Enbar halkına ulaştırmayı başardı. Güvenlik güçleri, halka gıda maddeleri de ulaştırdı" dedi.

Muhammedi'nin açıklamaları henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in, haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek