"İstanbul Coffee Festival"

Festival kapsamında düzenlenen "Türkiye Kahve Şampiyonası"nda derece elde edenler açıklandı

"İstanbul Coffee Festival"
"İstanbul Coffee Festival"
GİRİŞ 28.12.2014 23:58 GÜNCELLEME 28.12.2014 23:58

quot;İstanbul Coffee Festival" kapsamında düzenlenen "Türkiye Kahve Şampiyonası'nın birincileri belli oldu.

Festivali düzenleyen DSM Group'tan yapılan açıklamaya göre, Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda 3 gün süren ve bugün sona eren festivalde, dünya genelinde düzenlenen tek resmi organizasyon olarak bilinen World Coffee Events'in Türkiye seçmeleri bu yıl beşinci kez gerçekleştirildi.

Katılımcıların 5 farklı kategoride ulusal ve uluslararası jüri önünde hünerlerini sergilediği yarışma sonucunda belirlenen ve farklı alanlarda uzman olan "Kahve Milli Takımı", 2015 yılında Türkiye'yi temsil edecek.

Kahve yarışmalarının "Barista" kategorisinde birinci olan Özkan Yetik, Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle kentinde düzenlenecek "World Barista Championship"e katılmaya hak kazanırken, "Latte Art" kategorisi birincisi Özgür Genç, İsveç-Göteborg'daki "World Latte Art Championship"e katılacak.

"Kahve Demleme" kategorisi birincisi Umut Gökdeniz, İsveç-Göteborg'daki "World Brewers Cup Championship"e katılma şansı yakalarken, "Kahve Kavurma"da birinci olan Çağatay Gülabioğlu yine aynı ülke ve kentteki "World Coffee Roasting Championship"te yarışmacı olarak yer alacak.

"Cezve&İbrik Türk Kahvesi Yarışması"nda birinci olan yarışmacı Hazal Ateşoğlu da Atina'da düzenlenecek "World Cezve-Ibrik Championship"e katılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız