Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Salihli'de düzenlenen etkinliğine katılan AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş'ın da aralarında bulunduğu bir grup -8 derecedeki havuzda yüzdü

Sarıkamış şehitleri anılıyor
Sarıkamış şehitleri anılıyor
GİRİŞ 04.01.2015 13:25 GÜNCELLEME 04.01.2015 13:25

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Salihli’de düzenlenen etkinlikte AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın da aralarında bulunduğu bir grup -8 derecedeki havuza girdi.

Salihli'de Gençlik Merkezi İlçe Müdürlüğü'nce, Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü kapsamında "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Kurtuluş Mahallesi'nde başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü'ne kadar yürdüdü.

Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü'nde devam eden etkinlikte slayt gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sarıkamış Harekatının yiğitlik destanı olduğunu, 90 bin askerin olumsuz hava şartlarına aldırmadan vatanı savunmak için çıktıkları yolda donarak şehit olduklarını belirtti.

Yurttaş, "Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmadan, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş, büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Yurttaş, bir grup gönüllüyle birlikte tesislerde yer alan ve suyun sıcaklığının "-8 derece" olduğu bildirilen havuza girerek yüzdü. Yurttaş ve beraberindekiler, havuzun içinde Türk bayrağı açıp bir süre yüzdü.

Havuzdan çıktıktan sonra Yurttaş, Sarıkamış harekatında askerlerin çetin kış şartlarında hayatlarını kaybettiğine vurgu yaparak "Atalarımız bunun çok daha üzerinde bir soğukta Sarıkamış Dağları’nda donarak can verdiler. Biz bugün atalarımızın hissettiklerini soğuğun çok azını hissettik. Vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu, bir gecede küçücük yüreklerin nasıl aslan kesildiğini Sarıkamış’ta gördük. İnşallah bu topraklar sizin gibi genç insanlarla çok daha güzel günlere ulaşacaktır" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu