Soma'daki madenciler için iş talebi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Akçul: "Ermenek maden işçilerine uzanan devlet eli, Soma'da iş bekleyen 3 bin maden işçisine de uzanmalıdır"

Soma'daki madenciler için iş talebi
Soma'daki madenciler için iş talebi
GİRİŞ 05.01.2015 16:11 GÜNCELLEME 05.01.2015 16:11

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Ermenek'te maden işçilerine uzanan devlet elinin, Soma'da iş bekleyen 3 bin maden işçisine de uzanmasını istedi.

Akçul, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'ın, Ermenek'te 18 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin, "Ermenek'te işsiz kalan maden işçilerini, işe yerleştirmeye başlıyoruz" dediğini hatırlattı.

Bakan Elvan'ın açıklamasının, maden işkolunda örgütlü olan sendikalarını ve işsiz kalan maden işçisi üyelerini umutlandırdığını belirten Akçul, şunları kaydetti:

"Bugün, Soma'da facianın meydana geldiği, iş güvenliği nedeniyle kapalı olan Eynez ve Atabacası ocaklarında çalışan yaklaşık 3 bin işçi aylardır işsiz. Kendileri de aileleri de perişan halde. Bu işçilerin işsizliği, sadece işçileri ve ailelerini perişan etmemektedir. Aynı zamanda Soma ve Kırkağaç başta olmak üzere, bölgedeki esnafın da siftahsız kepenk kapatmasına yol açmaktadır. Soma Eynez'deki maden faciasından sonra, başta Soma olmak üzere bölgede işsiz kalan maden işçileri nedeniyle tam bir sosyal facia yaşanmaktadır. İşsiz maden işçileri her gün 'Bize iş bulun, çalışalım, evimize ekmek götürelim' diye Soma'da deyim yerindeyse feryat etmektedir. Bugüne kadar, sendikamızın ve işsiz işçilerin bu konudaki taleplerine yetkililerden çözüm üretecek cevap gelmedi, girişim olmadı."

Soma'da facianın meydana geldiği ocağın devlet işletmesi olan TKİ'ye bağlı olduğunu belirten Akçul, "Ermenek maden işçilerine uzanan devlet eli, Soma'da iş bekleyen 3 bin maden işçisine de uzanmalıdır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...