İçki masasında duaya müftüden tepki!

Aydın'da gerçekleştirilen deve güreşlerini izlemeye gelenlerin bir yandan alkol alıp diğer yandan dua etmelerine müftü tepki gösteri.

İçki masasında duaya müftüden tepki!
İçki masasında duaya müftüden tepki!
GİRİŞ 06.01.2015 10:48 GÜNCELLEME 06.01.2015 11:16
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Hem deve güreşi hem de rakı severlerin bir yandan alkol alıp diğer yandan dua etmeleri ortaya ilginç görüntüler çıkarıyor.

Bu davranışın yanlış olduğunu belirten Diyanet görevlileri organizasyonu yapan gerek sivil toplum örgütü gerekse belediyelerin bu konuda hassas davranmalarını istediler.

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın’da her hafta sonu düzenlenen deve güreşlerinden develerin sağlığı ve güreşin selamet içinde yapılması için, alkol masasında yapılan duaların ciddi bir çelişki olduğunu belirterek, Diyanet’e bağlı görev yapan hiçbir imamın böyle bir ortamda dua etmediğini ve etmeyeceğini söyledi.

Dinde yasak ve haram olan bir eylem ve davranışın dinle bağdaştırılmaya çalışılmasının çok üzücü olduğu ve alkol sofrasında yapılan bu eylemin de “Bu ne perhiz ne lahana turşusu” deyimiyle özdeşleştiği belirtildi.

Aydın’da kış mevsiminde havalar müsait olduğu sürece her hafta yaşanan bu eylemin yapılmamasını isteyen Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul,

“Meselenin neresinden ele alırsanız alın. Başta hayvanları dövüştürmek uygun değil, bunun yanında alkol almak zaten haram. Alkol sofrasında ve benzeri ortamlarda dua edilmesi de uygun değil. Müftülüğümüze bağlı çalışan hiçbir görevli böyle bir ortamda dua etmez ve edemez. Bir başkası ediyorsa ki bu da doğru değildir.

Organizasyonu düzenleyenler de bilmelidir ki alkol sofrasında dua etkinliği olmamalıdır” diye konuştu. Diyanet görevlileri, bilinçli bir Müslümanın hele hele 'hocayım' diyen birinin alkol masasında alem yapan kişilerin önüne geçip böyle dua edip ettirmesini de çok ilginç ve garip bulduklarını ifade ettiler. 

YORUMLAR 44
  • bence hoca yanlış yaklaşım içerisinde 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş içki masasında dua edilmesinden rahatsız olup aklı basına gelip içki içmeme kararı verebilirde. ayrıca yanlış harırlamıyosam 33 sayfa maide 43 teydi sanırım sarhoşken namaza yaklaşmayın ne dediğini bilinceye kadar namaz kılmayın manasında ayet vardı. toptan reddedip din dışı ilan etmek hocaya yakışmadı. içilen nesnenin haram olduğu içenlerinde günah işlediğini belirtmesi daha doğru bir yaklaşım, yok ben burda dua etmem anlayışı asıl garip olan bu.
    Cevapla
  • tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    cahillik adı bunun günaharkarlık
    Cevapla
  • BURHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne lahana turşusu bu ne cacık. Böyle şey olurmu manevi değerlerimize sahip çıkmamız gerekir.
    Cevapla
  • Nefsinize kolay geliyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Haram olan şeyler bellidir. Birinin ötekinden büyük yada küçük olması mümkün değil. haram demek kalbi soğutan, Allah'tan uzak düşüren şeyler demek. Faizin azı çoğu haram değil mi? Millete kredi dayayıp ev aldırıp sonra niye cumaya geliyorsunuz diyen var mı? İnsanımızın çoğu içkiyi eline almaz, kokusu da pistir sonuda. Domuz eti de aynı şekilde pistir. Bedava versen yemez kimse. Nefslere kolay geldiği için bu iki harama çok yüksek perdeden itiraz edilirken, kul hakkına, faize, rüşvete, zinaya kimsenin sesi çıkmıyor. Dürüst olun biraz. İsteyen içer, isteyen içmez. Herkesin ne olacağı son nefesinde belli olur.
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Birde ahir zaman yok diyorlar?...Hem içki içip hem dua olmaz... işte bu ahir zaman işaretidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi