Google Gmail kullanıcılarına şok, Gmail haberleri

Gmail kullanıcılarına şok! CryptoLocker adlı trojen'den sonra yeni bir tehdit de Google Drive üzerinden kendisini gösterdi.

Google Gmail kullanıcılarına şok, Gmail haberleri
Google Gmail kullanıcılarına şok, Gmail haberleri
GİRİŞ 08.01.2015 12:08 GÜNCELLEME 08.01.2015 12:08

Mail yolu ile gelen bu link'e tıklayıp şifrenizi girdiğinizde Google şifrenizi hacker'lara kaptırmış oluyorsunuz!

Dünya CryptoLocker‘ın şokunu daha yeni atlatmışken bu sefer de GoogleDrive üzerinden bir kimlik çalma teşebbüsü kullanıcıları tehdit ediyor.

Daha önceden mail’i ele geçirilmiş bir arkadaşınızdan size her şeyi ile düzgün gözüken bir mail geliyor. Mail’in içerisinde: “Merhaba, Google belgesini kullanarak sizinle önemli belge paylastim, buraya tiklayin ve görüntülemek için e-posta adresinizle oturum. tesekkürler” yazısı ve “belge” kısmına eklenmiş bir link bulunuyor. Eğer siz bu belgeye tıklarsanız Google Drive sayfasına benzeyen bir giriş ekranına yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfada ise sizlere Google kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi istiyor.

Üstelik sadece Google değil varsa diğer mail adreslerinizden de giriş yapabiliyorsunuz. Sonrasında ise girdiğiniz mail adresinizin kimlik bilgileri ele geçirilmiş oluyor.

Bu olay sadece Google hesabınızın çalınması ile kalmıyor bunun yanında mobil cihazlarınızdaki Google Play Store ve belki pek çok başka yerin üyelik bilgilerini de çalmış oluyor.

iPhone'da Gmail ayarı nasıl yapılır
 

iPhone kullanıcıları anlık mesajlaşmalarda kullandığı WhatsApp gibi uygulamaların yanında Gmail gibi hesapları da kullanıyor. Bunların arasında yer alan Gmail'in iPhone'da kullanılması için çok basit birkaç adım gerekiyor.

ADIM ADIM GMAİL AYARI

Telefonunuzda Gmail ayarlarını yapmak için öncelikle menüden Ayarlar kısmına giriyorsunuz. Ayarlar'da Mail, Kişiler, Takvim seçeneği içinden Hesap Ekle dedikten sonra Google'ı seçiyorsunuz. Karşınıza çıkan bilgileri doldurunca Gmail ayarlarınızı tamamlamış oluyorsunuz.

Gmail nedir?

Gmail, (Google e-mail)  Google’ın ücretsiz web posta hizmetidir. google arama teknolojisi ile bütünleşik olarak sunulan Gmail, (günden güne artan) 2.600 megabaytın üzerinde saklama alanına sahiptir. Tüm önemli iletilerinizi, dosyalarınızı ve resimlerinizi sonsuza dek saklayabilir, aradığınız herhangi bir bilgiyi bulmak için çabuk ve kolay bir şekilde arama yapabilir ve iletilerinizdeki bilgileri ileti dizilerinin bir parçası olarak görüntüleyerek daha iyi yorumlayabilirsiniz.

Gmail’de, açılır pencereler veya hedefsiz reklam bantları yoktur, sadece küçük metin reklamları vardır. Reklamlar ve ilgili bilgiler iletilerinizle ilişkili olduğu için rahatsız edici olmadıkları gibi, işinize de yarayabilirler. 

Gmail, anlık mesajlaşmayı e-posta deneyimiyle birleştirir; böylece çevrimiçi olduğunuz süre içinde arkadaşlarınızla daha yakın bir iletişim kurabilirsiniz. Kullanımı kolay, verimli ve hatta eğlencelidir. Gmail'in e-posta hakkındaki düşüncelerinizi değiştireceğinden emin olabilirsiniz. Gmail, Google’ın e-postaya yaklaşımıdır

Sağladığı olanaklar

2,500 megabytetan (iki gigabyte) fazla ücretsiz alan; Hiçbir zaman maillerinizi silmek zorunda kalmayacaksınız.

İstediğiniz mesajları anında bulan entegre Google arama; 2675 adet mail içinde anında arama yaparak istediğiniz maile ulaşabilirsiniz.

Mesajların ve alakalı cevapların otomatik olarak "ileti dizilerine"düzenlenmesi; Daha Önce aldığınız mailler ve onların adresleri otomatik kayıt edilir. Gönderdiğiniz maillerde gönderilenler içerisine kaydedilmiştir. Yeni posta yazmak istediğinizde gönderilecek adresin baş harfini girmenizle birlikte mail adresleri listelenir ve adreslerden birini seçerek işinizi kolaylaştırır.

Yenilikçi Google teknolojisi ile güçlü spam engelleme; Gelen mailler içinde spam olanları anında ayıklar.

Büyük, can sıkıcı reklamlar yerine, sadece mesajlarınızın içeriği ile alakalı sayfa önerileri ve küçük metin reklamlar; Hiçbir hizmet bu kadar kaliteli olarak ücretsiz verilemezdi. Bunun karşılığı olarakta sizi rahatsız etmeyecek reklamlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!