9 Ocak Cuma okullar tatil mi? İstanbul hava durumu

İstanbul Valisi İstanbul'da okulların yarın tatil olup olmayacağı açıkladı. İstanbul hava durumu raporu yarın okullar tatil mi

9 Ocak Cuma okullar tatil mi? İstanbul hava durumu
9 Ocak Cuma okullar tatil mi? İstanbul hava durumu
GİRİŞ 08.01.2015 15:56 GÜNCELLEME 08.01.2015 15:56

Haftanın hava durumu, Peki İstanbul hava durumu nasıl olacak? İstanbul valisi açıkladı! Yarın okullar tatil mi?

9 Ocak Cuma okullar tatil mi? 

İstanbul Valisi İstanbul'da okulların yarın tatil olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verdi. Vali Vasip Şahin " Yarın okulları açık tutmaya çalışacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu gece hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşeceğini söyleyerek vatandaşları uyardı. İstanbul hava durumu raporu, İstanbul için uyarı 

Yeni yıla kar yağışıyla giren ve hala etkisinde olan İstanbul'da dün gece itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimi buldu. İstanbul'da dün akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Bazı bölgelerde kuvvetli tipi şeklinde yağış görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla ve Şile bölgelerinin yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve Şişli bölgelerinde yoğun kar yağışı görüldü.

Her taraf beyaza bürünürken, özellikle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediği görüldü. Hava sıcaklığı araç termometrelerinde eksi 5'i gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de vatandaşları soğuk ve don olayına karşı uyardı. Belediyenin açıklamasında, "Bu gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 8 derece civarına kadar düşeceği tahmin ediliyor.İstanbul genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkatli araç kullanmaları önemle duyurulur" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilgilere göre, dün saat 21.00 itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.  Kar kalınlığı Çekmeköy, Sultanbeyli, Kartal ve Ümraniye'de 15 santimetre, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy'de de 10 santimetre olarak ölçüldü. 

İstanbul'da okullar bugün (8 Ocak Perşembe) için de tatil edildi. Valilikten akşam saatlerinde yapılan ilk açıklamada okulların tatil olmadığı duyurulmuştu. Daha sonra 2'nci bir açıklama daha yapıldı, don ve buzlanma nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu.
 
İlk açıklamada "Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre perşembe  günü itibariyle İstanbul'da kar yağışının etkisini yitirmesi beklendiğinden 8  Ocak'ta tüm eğitim kurumlarında öğretime devam edileceği" belirtilmişti. Buz ve donlanma nedeniyle daha sonra tatil kararı alındı. İşte valiliğin son açıklaması:

İSTANBUL'DA OKULLAR BUGÜN DE TATİL

 İşte İstanbul Valiliği'nden son dakika açıklaması: 

Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir. 
 
Son hava tahmin raporunda, İstanbul ilinde öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı  ve yoğun olmasının beklendiği ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin 4-5 derece altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucunda ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşerek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilmiştir.
 
Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerimizin sağlığı göz önüne alınırak herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 08 Ocak 2015 Perşembe günü de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür.

Ankara ve 22 ilde okullara kar tatili!

ANKARA

Ankara Valiliği, başkenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İstanbul meteoroloji müdürlüğünün hava durumu raporlarına göre kar yağışı bugün aralıklarla etkili olacak, sıcaklık ise ilk kez bu kadar düştü ve eksi derecelere indi. 
 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü sitesindeki son hava durumu tahminine göre kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Gün içinde aralıklarla özellikle kuzey ilçelerde kar yağışı görülecek. 
 

İSTANBUL BUZ GİBİ
 

İstanbul'u bugün asıl zorlayan kutup soğukları oldu. Sıcaklık eksi derecelere indi. Buz tutan yollar sebebiyle erken saatlerde işe gitmek için yola çıkanlar büyük sıkıntı yaşadı. 
 
İstanbul 'da hava sıcaklığının bugün daha da düşeceği bildiriliyor. 2 ila 4 derecelik bir düşüşün ardından bugün eksi 2 derecelerde olan ısı yarın eksi 4 dereceye kadar inecek. 
 

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışını akıbeti ile ilgili uzmanlar son açıklamayı yaptı.

İstanbul'da üst üste yapılan uyarılar sonrası yağması beklenen kar dün gece iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. İstanbul'un bir çok ilçesi beyaz örtüye büründü. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20-25 cm'e ulaşırken, vatandaşlar şiddetli rüzgar ile birleşen kar yağışının altında yürümekte zorluk çekti. Peki istanbul'u etkisini altına alan kar yağışı daha ne kadar sürecek. İşte bu sorunun cevabı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında 2 bin 493 personel ve 1028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yapıyor.

- Gizli buzlanma tehlikesi-

Ana arter ve çevre yollarında 76 çekici ve kurtarıcı araç bekletiliyor. Çalışmalarda olumsuzluklara karşı 1915 ton tuz, 32 ton solüsyon ana arterler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılıyor.

Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "Köy Tim"leri de muhtarların kontrolünde, kar kürüme aparatlı traktörlerle köy yollarını açık tutuyor.

Zeytinburnu İBB Spor Salonu'nda misafir edilen 472 evsizin 24 saat boyunca her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve trafikte bekleyen sürücüler için de sıcak içecek, çorba ve su servisi yapılıyor.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) görev yapan  İstanbul Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarının da aralarında olduğu 18  birimin temsilcisi, olumsuz bir durumda bölgedeki ekipleri uyararak, anında  müdahaleyi sağlıyor. 
 
Kentte dün gece başlayan kar yağışı Anadolu yakasından sonra Avrupa  yakasında da etkisini gösteriyor. Avcılar, Kağıthane,  Küçükçekmece,  Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu ve Bağcılar'da tipi şeklinde kar yağışı  görülüyor. 
 
HAVA DURUMU
 
Şehir, ana arterler, kavşaklar, meydanlar, TEM ve D-100 karayolu gibi  önemli yerlere konulan 614 kamerayla AKOM'dan izleniyor. 
 
AFAD, İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, BEDAŞ ve AYEDAŞ ile Zabıta Daire  Başkanlığı, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire  Başkanlığı, Beyaz Masa, Yol Bakım Daire Başkanlığı, İtfaiye, Atık Yönetim  Müdürlüğü, Şehir Hatları, Karayolları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü  yetkililerinin de görev yaptığı AKOM'daki birim temsilcileri, kar yağışı  nedeniyle yaşanan herhangi bir olumsuzluğu anında takip edebiliyor. 
 
Görevliler, trafik yoğunluğu ve kar yağışının olduğu yerlerde,  müdahale gereken durumlarda bölgedeki ekipleri uyarıyor. 

Ana arterler, sokaklar ve kritik noktalarda hazır bekletilen ekipler  de olumsuzluklara anında müdahale ediyor. Şehrin trafik akışı ise normal  seyrediyor. 
 
Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'nde bir süre önce başlayan tipi nedeniyle trafik durma noktasına gelince İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 4 araçla  müdahale edilerek, tuzlama çalışması yapıldı. 
 
İSTANBUL'DA KAR NE KADAR SÜRECEK?
 
Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse,  İstanbul'da kar yağışından çok fırtına ve soğuk havanın etkili olacağını  belirterek, gece yaşanabilecek don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu. 
 
Köse, karın şu ana kadar tutmamasının en büyük sebebinin aralıklarla yağması olduğunu ifade ederek, şu  saatten sonra Karadeniz'in üzerinden yavaş yavaş inmeye başlayacak yağışın,  İstanbul genelinde beyaz örtü bırakacağını dile getirdi. 
 
Köse, "Yağıştan çok fırtına ve soğuk hava etkili olacak. Gece don ve  buzlanma olabilir" diyerek, yağışın bu geceden sonra Kocaeli ile Zonguldak  arasında, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacağını söyledi. 
 
Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle  sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Köse, şunları kaydetti: 
 
PERŞEMBEDEN SONRA SOĞUYOR
 
"İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da  sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki  etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar, Avrupa Yakası'nda  da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için  sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında  seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında  seyredecek."

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN  

İşte okulların tatil edildiği il ve ilçelerimiz:

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzincan ve Kırşehir il genelinde, Yozgat il merkezi ve 7 ilçede eğitime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması için yarın il genelinde eğitime ara verildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sorgun, Çekerek, Aydıncık, Saraykent ve Çayıralan ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini duyurdu. Kadışehri ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve Aşağı Mahmutlar mahallerindeki okullarda eğitime yarın ara verildiği öğrenildi. Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kırıkkale'de 113 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ara verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilerin yanı sıra devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARAMAN 

Karaman'da kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle okullar perşembe günü (yarın) tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İl ve ilçelere bağlı tüm eğitim kurumlarında 8 Ocak Perşembe günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitim yapılmayacaktır" denildi.

BARTIN

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.
Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün ara verileceği belirtildi.
Açıklamada, okulların dönem içerisinde uygulayacağı telafi programıyla eksik derslerin tamamlanmasının sağlanacağı ifade edildi.

KARABÜK

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda yarın eğitim ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının akşam saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın için ara verildiği belirtilirken, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.
Kent genelinde bugün de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmişti.

NEVŞEHİR

Nevşehir il merkezi ve 6 ilçede 1, Derinkuyu ilçesinde 2, Niğde'de 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

Nevşehir merkez ile Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime yarın ve ertesi gün ara verildiğini bildirdi.

Niğde

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda, eğitim ve öğretime 8 Ocak Perşembe günü de ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde Kar Tatili

AKÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik uyarılar doğrultusunda devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması ve bir mağduriyete sebep olunmaması amacıyla eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edilen açıklamada, bugünkü sınavların 11 Ocak Pazar gününe alındığı kaydedildi. 

ANKARA'DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacaklarını söyledi.

HAMİLE VE ENGELLİLERE 2 GÜN İDARİ İZİN

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli kamu personelinin 2 gün idari izinli olduğu açıkladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Valilik’ten saat 10.00'da yapılan açıklama şöyle: “İlimizin soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Kar yağışının merkez ve diğer ilçelerimizde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle, eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda; merkez ve diğer ilçeler ile ilgili olarak gerekli değerlendirme yapılacaktır. 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmaları, Ankara Valiliği’nce uygun görülmüştür.”

İSTANBUL'DA OKULLAR BUGÜN (06.01.2015)

İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.  Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın (salı) öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.  Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

KIRIKKALE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Kırıkkale'nin 3 ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.  Kırıkkale’ye bağlı Delice, Sulakyurt ve Balışeyh ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların şimdilik bir gün tatil edildiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Kırıkkale’nin bazı içlerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanında Keskin ve Çelebi içlerinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı ve Kazmaca köylerinde bir gün tatil verildi.” dedi.

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL

Çorum'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli  okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SAMSUN (BAZI İLÇELER)

Olumsuz hava şartları nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve  Salıpazarı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara  verildi.

SAKARYA (TAŞIMALI SİSTEM)

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı  eğitim verilen okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından  dolayı il genelindeki resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için eğitime bugün  ara verildiği kaydedildi.

ERZURUM (KARAYAZI)

Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe  genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar  yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde  ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi. Ayrıca Erzurum Valiliği merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerindeki okul öncesi, ilköğretim ve lise ve dengi okullarda öğleden sonra bir günlük tatil ilan etti.

ÇANKIRI

Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime  bugün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  kentteki kar  yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm  okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların tatil edildiği, Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ise eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.  Kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan Konya-İstanbul uçak seferlerinin de iptal edildi.

ISPARTA’DA  EĞİTİME BİR GÜN ARA 

Isparta’da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Kar yağışının özellikle Yenişarbademli ve Şarki karaağaç ilçelerinde etkili olduğu belirtilirken, tüm il genelinde okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Karar, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

ELAZIĞ'DA 33 KÖYDE OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı 33 köyde kar nedeniyle taşımalı eğitim yapılamayacağı için okullar 1 gün tatil edildi.  Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı köylerde yoğun kar yağışı nedeniyle 33 köyde valilik kararıyla okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada," Yoğun kar yağışı sebebiyle Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı  Akpınar, Doğanoğlu, Çalıkaya, Doğanyolu, Sarıbaşak, Çıtak, Hamurkesen, Keklik, Pilavtepe, Demirtaş, Bazlama, Yeşilbelen, Kavalcık, Gümüşakar, Kocadayı, Çelebi, Sarıhan, Kuşbayırı, Korudibi, Alabal, Okçular, Koçyiğitler, Akarbaşı,  Balcalı, Pamuklu, Pembelik, Akkuş, Akçiçek, Çayırgülü, Üçbudak, Akdüven, Kızılpınar, Yenikaya, köyleri ile bağlı mezralarında salı günü Valilik Oluru ile eğitime bir gün ara verilmiş olup, belirtilen tarihte taşımalı eğitim yapılmayacaktır" denildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, merkez ve tüm ilçelerde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları Valilik tarafından bugün itibariyle 1 günlük tatil edildi. Ayrıca kar birikintileri ve buzlanma nedeniyle, araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ve hamilelerin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de dün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

BURSA / KELES

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te eğitime bir gün ara verildi.  Keles Kaymakamlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada "İlçemizde görülen yoğun kar yağışının, köylerdeki mahallelerdeki taşımalı öğrenci hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde yaşatacağı muhtemel riskler nedeniyle 05 Ocak Pazartesi günü ilçe genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji  yetkililerince, kentte sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar  yağışının ilerleyen saatlerde yoğun şekilde etkisini arttırarak devam edeceğinin  tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar belirtildi:

"Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük  sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve  mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde  eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli  sayılacak."

KOÜ'de de eğitime ara verildi

Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada, üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.  Açıklamada, "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06 Ocak'ta Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.

KÜTAHYA (TAŞIMALI EĞİTİM)

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı olarak eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime 1 gün (Salı) ara verildiğini duyurdu. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2015 tarihinde İlimiz genelinde sadece taşımalı öğrenim gören İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.Engelli Kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır" denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler