Sivas'ta afet bilgilendirme toplantısı yapıldı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Sivas Şubesi, 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Sivas'ta afet bilgilendirme toplantısı yapıldı
Sivas'ta afet bilgilendirme toplantısı yapıldı
GİRİŞ 12.01.2015 13:29 GÜNCELLEME 12.01.2015 13:29

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde müdürlükte gerçekleştirilen toplantıya, TRAC üyeleri katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin ardından ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi.

Sivas Afet Müdahale Planı'nın son aşamasının yapıldığını aktaran Ekinci, planın uygulanmasına yönelik 2015 yılı içerisinde tatbikatlar gerçekleştireceklerini belirtti.

Ekinci, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın uygulama aşamasına geçildiğini, okul, aile, gönüllüler üzerinde eğitim programlarının yapılmaya başlandığını ifade ederek, "Gelinen süreçte devlet olarak çok büyük ilerlemeler yaptık. Özellikle Marmara depremi ve sonrasında büyük ilerlemeler kaydettik. Geçtiğimiz hafta bir çalıştaya katılmak için Ankara'ya gittiğimde Japon uzmanların bizim afet planlarını beğeniyle izlediklerine şahit olduk. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı Sivas'ta da devam ettiriyoruz" diye konuştu.

TRAC'ın her dönem kendilerine destek olduğunu aktaran Ekinci, şunları kaydetti:

"Bizler TRAC'ın yapmış olduğu hizmetleri beğeniyor ve destekliyoruz. Bu konuda sizlere özellikle Arama Kurtarma konusunda eğitimler vererek Sivas genelinde gönüllülerin oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planı'nda aktif olarak görev alan TRAC Şubesi ve üyeleri ile planlı koordineli bir çalışma gerçekleştireceğiz. Attığınız her adımda yanınızda olacağız."

TRAC Sivas Şube Başkanı Suat Duman da derneğin 11 ay önce kurulduğunu ve faaliyetlerini sürdürdüğünü belirti.

TRAC'ın kamu yararına çalışır dernek olduğunu söyleyen Duman, "En büyük eksikliğimiz sabit bir yer konusudur. Bu konuda AFAD Müdürümüzün de destekleriyle bazı ziyaretler gerçekleştireceğiz. Derneğimiz alelade bir dernekten öte, afet ve acil durumlarda muhabere desteği sunan ve bunu kendi imkanları ile sağlayan bir dernektir. Deprem, yangın, su baskını, meteorolojik afetler toprak kayması gibi durumlarda Sivas genelinde haberleşme hizmetleri yürütüyoruz" ifadesini kullandı.

Duman, Türkiye'de 50'den fazla ilde örgütlü olduklarını, bir çok il ve ilçede ise temsilcilik olarak faaliyet sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı