Boynuna ip dolanan köpeği ölümden kurtardılar

Tatvan ilçesinde boynuna dolanan ip nedeniyle boğulma tehlikesi yaşayan 9 aylık köpeği, Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri kurtardı

Boynuna ip dolanan köpeği ölümden kurtardılar
Boynuna ip dolanan köpeği ölümden kurtardılar
GİRİŞ 13.01.2015 15:08 GÜNCELLEME 13.01.2015 15:08

Tatvan ilçesinde çocuklar tarafından boynuna dolanan ip nedeniyle boğulma tehlikesi yaşayan 9 aylık köpek, Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri tarafından kurtarıldı.

Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alınan yavru köpeğin durumunun iyiye gittiğini belirten Veteriner Ömer Atış, hayvanların boynuna ip, tel veya halat gibi cisimlerin bağlanmaması uyarısında bulundu.

Yavru köpeğin kötü bir durumda merkezlerine getirildiğini belirten Atış, bunun üzerine köpeği acil olarak ameliyata aldıklarını ifade etti.

Atış, şöyle konuştu:

"Çocuklar köpeğin boynuna yaklaşık 6 ay önce ip bağlamış. Hayvan büyüdükçe bağlı olduğu ip boynunu sıkıştırmış ve boyun bölgesindeki deriyi çürütüp iç kesimlere ulaşmış. Bölgedeki hücreler ölmüş. Aynı zamanda vücut kan dolaşımını iyi sağlayamadığı için kafa kısmı şişmiş. Ameliyatta boyundaki ipi çıkartıldı, ölü hücreler alındı ve gerekli olan her şey yapıldı. Şuan gözetim altında ve tedavisi sürüyor. Ailelerin bu konularda hassas davranmasını, hayvanlara eziyet etmemeleri konusunda çocuklarını uyarmasını istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor