Suluovalı kamyoncuların nakliye sorunu

Sınırlı Sorumlu Suluova Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif üyesi kamyoncu esnafı, şeker nakliyesi konusunda yaşadıkları sorunlarını görüşmek üzere Amasya Şeker Fabrikası yetkilileriyle görüştü.

Suluovalı kamyoncuların nakliye sorunu
Suluovalı kamyoncuların nakliye sorunu
GİRİŞ 14.01.2015 15:28 GÜNCELLEME 14.01.2015 15:28

Kooperatif Başkanı Engin Günaydın, fabrika binası önünde toplanan kamyoncuların kış dolayısıyla iş yapamadıklarını ve maddi sıkıntılar çektiklerini ifade etti.

Şeker fabrikasındaki başlaması gereken şeker nakliye işi bir türlü başlayamadığı için iş yapamayan üyelerin maddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Günaydın, şunları dile getirdi:

"Hepsinin ailesi ve çoluk çocuğu var. Kooperatif üyelerimizin şeker nakliyesi konusunda endişeleri vardı. Bizzat fabrika yetkililerimizle görüşerek konunun aslını öğrenmeleri için üyelerimizle fabrikaya geldik ve yetkililerden bilgi ve açıklama istedik. Bizim fabrikayla hiçbir sıkıntımız yok sadece geciken şeker nakliyesi dolayısıyla çektiğimiz sıkıntıları bilmelerini istedik. Bizim bu girişimimiz şeker nakliyesi konusundaki yaşanan gelişmeleri öğrenmek için fabrika müdürümüzle görüşmek ve öğrenmekti. Amacımız şeker nakliyesini hızlandırmak, iş konusunda sıkıntı yaşayan üyelerimize yardımcı olmaktır."

Kooperatif Başkanı Günaydın ve kamyoncu esnafıyla görüşerek sorunlarını dinleyip konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel, "Kooperatif üyelerimizin ve Suluova’mızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Akbel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şeker sevkıyatının noksan olduğunu ifade ederek "Noksan olmasının sebebi hakkında bize başvuran kooperatif başkan ve üyelerine gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Parti parti ihaleye verdiğimiz şeker nakliye işini alan firma iklim koşulları ve ihale süresi dolayısıyla henüz işe başlayamadı. Havaların düzelmesiyle nakliye işi başlayacaktır. Taşıyıcılar esnafımızın bu tedirginliğini anlayışla karşılıyoruz, kendilerine durumu izah ettik ve anlayışla karşıladılar. Demokratik ortamda girişimlerini doğal karşılamak lazım. Kooperatif üyelerimizin ve Suluova’mızın problemi hepimizin problemidir. Bize düşen her konuda taşın altına elimizi koyacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle