Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

MTTB Edirne Şubesi üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasını protesto etti

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
GİRİŞ 14.01.2015 18:18 GÜNCELLEME 14.01.2015 18:18

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Edirne Şubesi üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

MTTB Edirne İl Başkan Yardımcısı Umut Şahinbaş, Eski Cami önünde toplanan ve çeşitli sloganlar atan grup adına yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisi çalışanlarına düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği olayı anımsattı.

Olaya ilişkin Fransa'da yürüyüş düzenlendiğini belirten Şahinbaş, "Aynı şekilde terör devletleriyle kol kola girip yürüyüşe katılan diğer ülke liderleri neden omuz omuza verip dünyanın diğer yerlerinde akan kanı durdurmamış, en azından bu yolda ortak hareket etme ve güç birliği yapma özverisini gösterememiştir" dedi.

Şahinbaş, Cumhuriyet gazetesinin dergiden bazı karikatürleri yayımlamasına tepki gösterdi.

Yarın da gazetede dergiden karikatürler yayımlanacağını öğrendiklerini aktaran Şahinbaş, "Dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan zulümlere göz yuman Cumhuriyet gazetesi bu yayını ile kimlere yaranmaya çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!