FEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi

Bingöl'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle elektrik direklerinin hasar gördüğü bölgelerde 120 kişilik FEDAŞ ekibi zorlu bir çalışma yürütüyor

FEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi
FEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi
GİRİŞ 16.01.2015 15:18 GÜNCELLEME 16.01.2015 15:18

Bingöl'de etkili olan kar ve tipinin elektrik direklerine verdiği hasar nedeniyle enerjinin sağlanamadığı bölgelerde ekipler zorlu bir çalışma yürütüyor.

Merkeze bağlı Sancak beldesinde çalışmalarını sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) ekipleri, buz tutan iletim tellerini köylülerin yardımıyla onarıyor.

FEDAŞ İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, yaptığı açıklamada, kar, tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle il genelindeki elektrik dağıtım şebekesinde hasar meydana geldiğini, yaptıkları çalışmalar neticesinde şimdiye kadar 150 köye yeniden elektrik verildiğini söyledi.

Olumsuz kış koşulları nedeniyle halen 40 köye elektrik verilmediğini bildiren Altuncu, arızaların giderilmesi için 120 kişilik ekiple çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

"Son 20 yılın en büyük hasarı oluştu"

Altuncu, kendileri açısından son 20 yılın en büyük hasarıyla karşılaştıklarını dile getirerek, şöyle dedi:

"Ana iletim hatlarında 200'ün üzerinde direk hasar gördü, çok sayıda iletken kopması meydana gelmiştir. Tüm bu hasarın Bingöl ve ilçelerini kapsayan tüm coğrafyada eş zamanlı meydana gelmesi, birçok bölgeye ulaşımın sağlanamaması, özellikle kırsal şebekede kar yüksekliği, ayaz ve düşük sıcaklığa bağlı sınırlı çalışma şartları nedeniyle kesintilerin giderilmesinde gecikmeler yaşanmıştır. Yoğun yağış ve şiddetli rüzgara bağlı olarak son 20 yılın en büyük hasarı meydana gelmiştir."

"Bitlis'ten takviye"

Aşırı buzlanma nedeniyle kilometrelerce enerji iletim hattının koptuğunu anlatan Altuncu, arıza ekiplerine Bitlis'in Tatvan ilçesinden takviye yapıldığını belirterek, "Direklerin bir kısmı kırıldı, bir kısmı da devrildi. Kar yağışının ardından enerji iletkenlerinde ağır buz yükü olduğunu tespit ettik. Arızaları bir an önce gidermek için Tatvan'dan 40 kişilik takviye ekibi getirdik" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'