Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

Sakarya ve Düzce'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Paris'teki Charlie Hebdo dergisine terör saldırısı bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki
GİRİŞ 16.01.2015 16:23 GÜNCELLEME 16.01.2015 16:23

Sakarya ve Düzce'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Paris'teki Charlie Hebdo dergisine terör saldırısı bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Sapanca ilçesindeki Rüstempaşa Camisi önünde cuma namazının ardından bir araya gelen grup adına konuşan İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, insanlar kendi yakınlarına yapılan saldırıları bile kabul edemezken, Müslümanların peygamberlerine yapılan hakareti kabullenmesinin beklenemeyeceğini söyledi.

Müslümanların Charlie Hebdo dergisine saldırıyı tasvip etmemesine rağmen, hakareti sürdüren anlayışın karşısında boyun eğmeyeceklerini anlatan Ademoğlu, "Kendi öldürülen çalışanlarını bile reklam malzemesine çeviren dergi, 60 bin yerine 3 milyon basarak, kanlarını ranta çevirmekten kaçınmamışlardır. Malzemesi iftira ve hakaret olan bu dergi, çamurlarını üzerimize sıçratmaktan vazgeçmelidir" diye konuştu.

Paris'teki saldırıyı yanlış bulduklarını belirten Ademoğlu, tahriklere ve İslam ülkelerindeki oyunlara son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ademoğlu, şunları kaydetti:

"Paris'te kalabalığın önünde yürüyen ve neredeyse yarısı katliamlardan sabıkalı liderler şunu bilmelidirler ki Allah Resulü her Müslüman'ın kendi canından bile daha değerlidir. Yine Paris'teki anlayışın Türkiye'deki yansımaları da şunu bilmelidirler ki Müslüman bir ülkenin vücuduna asla hastalıklı fikirlerinizi yerleştiremeyeceksiniz. Kendi ülkesindeki insanların hassasiyetini bile anlayamayanlar, onun destekçisi medya grupları ve kişiler, Charlie Hebdo dergisinin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçmelidir. Demokrasi ve özgürlüğün beşiği olduğunu iddia eden Fransa, artık tahrik ve hakaretlerin merkezi olmuştur. Hiçbir Müslüman sizin hakaretlerinize karşı sessiz kalmayacak, merhamet dilenmeyecektir. Unutmayın ve şunu iyi bilin ki bu ümmet hala Hz. Muhammed'in ümmetidir."

Eyleme Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AK Parti, MHP ve Saadet İlçe Teşkilatı, Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Sapanca Bilgi ve Eğitim Yardımlaşma Derneği, Osmanlı Eğitim Ocakları ve Anadolu Gençlik Derneği de destek verdi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Düzce

Cuma namazının ardından Cedidiye Camisi önünde toplanan grup, tekbir getirerek slogan attı.

Grup adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Kasım, söz konusu derginin yayımladığı karikatürleri doğru bulmadıklarını söyledi.

Hazreti Muhammed ve İslam dinine yaklaşımları da düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirmelerinin mümkün olmadığını belirten Kasım, şunları dile getirdi:

"Bu, ne menem bir şey ki onlar yapınca özgürlük, Müslümanlar yapınca terör oluyor. İslam coğrafyasında milyonlarca insanın canına kıyılırken o 'vicdan' dediğiniz şey, kış uykusuna mı yattı? Afganistan'da 3,5 milyon Afganlı sizin demokrasi soslu barbarlığınıza kurban edilirken neden üç maymunu oynadınız? Gazze'de babasının kucağında kurşunlanan çocuklar hiç mi uykularınızı kaçırmıyor? Gencecik evlatlarını kara toprağa veren anne babaların acısına Fransız kalmak nasıl bir ruh hali? Peki ya Paris'teki maskeli balonun en ön safında yer alan şeddeli katil Netenyahu'ya ne demeli? Eserini seyretmenin gururuyla adeta dünyayla dalga geçmiyor mu?

Ya Resulullah, canlarımız, mallarımız, evlatlarımız sana feda. Senin incinmene gönlümüz razı olmaz, sana dil uzatılmasına kalbimiz dayanmaz."

Açıklamanın ardından döviz ve pankartlar taşıyan grup, Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Grup, yürüyüşün ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'