"Bataklığa Batmadan Tut Elimi" Projesi

Fatsa Müftülüğü tarafından başlatılan "Bataklığa Batmadan Tut Elimi" Projesi kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele edileceği ve bağımlı olan kişilere destek verileceği bildirildi.

"Bataklığa Batmadan Tut Elimi" Projesi
"Bataklığa Batmadan Tut Elimi" Projesi
GİRİŞ 19.01.2015 14:29 GÜNCELLEME 19.01.2015 14:29

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin aklını ve bedeni uyuşturan her türlü uyuşturucu maddeyle mücadele edeceklerini, projenin anne ve babaları da kapsadığını söyledi.

Projeye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, belediye, özel sağlık kuruluşları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi çalışanlarının ortak paydaş olarak destek verdiklerini söyleyen Can, herkesi bu projeye destek vermeye davet etti.

Proje kapsamında aileleri ve gençleri kapsayan eğitici programlar düzenleyeceklerini anlatan Can, şöyle devam etti:

“Anayasamızın 58. maddesinin ikinci fıkrasında 'devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır' ifadesi yer almaktadır. Bundan dolayı bu proje kapsamında devletimizin fertleri olarak gerek kurumumuz gerekse yardımlaşma içerisinde olan diğer kurumlarla birlikte bir ilke imza atmak istedik. Aileleri de kapsayan proje kapsamında eğitim programları düzenlenecektir."

Özellikle 12 - 18 yaş arası gençleri ve bunların ailelerini bilinçlendirmek için çaba harcayacaklarını kaydeden Can, şunları kaydetti:

"Projenin bir ayağını da kuruma bağlı olarak faaliyet gösteren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üstlenmiştir. Projenin koordinatörlüğü bu bürodan yürütülmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunun 1. maddesinde de belirtildiği gibi toplumu inanç, ibadet ve ahlak bakımından aydınlatmak kurumumuzun asıl görevlerindendir. Bu anlamda madde bağımlılığı mücadelesi bu yolda uzun bir yolculuk gerektirse de bizlere düşmektedir. Özellikle son zamanlarda daha sıklıkla görülen bonzai kurbanlarına, bir kurban daha vermemek için kurumumuz ve yanımızda yer alan diğer kurumlarımızla birlikte aynı cephede savaş verilecektir. İlçe Kaymakamlığımızın da bilgileri ve olurları dahilinde yürütülecek olan proje, gerekli işbirliği ve koordinasyonun da sağlanması ile planlı ve programlı bir şekilde adım adım ilerleyecektir.”

Müftü Can, Proje Koordinatörlüğünü Aile ve Dini Rehberlik görevlisi Fatma Madran’ın yaptığını hatırlatarak projenin 6 ayda hazırlandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız