'Çadırları yakın talimatı' için bir ceza daha!

Gezi olaylarında, çadırların yakılması talimatını verdiği öne sürülen Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E.'ye, yargıdan ret cevabı...

'Çadırları yakın talimatı' için bir ceza daha!
'Çadırları yakın talimatı' için bir ceza daha!
GİRİŞ 20.01.2015 09:22 GÜNCELLEME 20.01.2015 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gezi olaylarında kurulan çadırların yakılması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Valiliği tarafından hakkında soruşturma izni verildikten sonra Bölge İdare Mahkemesine başvuran ve valiliğin verdiği soruşturma izninin iptalini isteyen Emniyet Müdürü Ramazan E.’ye ikinci şok. Bölge İdare Mahkemesi, Ramazan E.’nin, talebini reddederken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İdare Mahkemesi’nden ret

Valiliğin soruşturulması yönünde verdiği karara itiraz eden Ramazan E., başvurduğu Bölge İdare mahkemesinden de olumsuz yanıt alınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame düzenledi. Savcılık, çadırların yakılması talimatını verdiği iddiasıyla dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E.’nin, “yangın çıkarmaya azmettirmek” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

Sorumlu kişi Ramazan E. iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Gezi Parkında kurulan çadırların yakılması ile ilgili “Çadırları toplamakla uğraşmayın. Yakın gitsin” talimatı verdiği iddia edilen dönemin İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E. hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesini protesto eden bir grubun Gezi Parkı’nı işgal ederek çadır kurdukları kaydedildi. Göstericilerin tahliyesi ve bir çoğu turuncu renkli küçük boy kamp çadırının kaldırılması için genel denetim ve koordinasyon sorumlusunun İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E.’nin olduğu belirtildi. İddianamede, şüpheli Ramazan E.’nin, Gezi Parkındaki çadırları toplayan zabıta komiseri M.S.’ye ‘Çadırları toplamakla uğraşmayın. Yakın gitsin’ talimatı verdiği aktarıldı.

Yasadışı talimat verdi iddiası

Şüpheli Ramazan E.’nin talimatı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı merkez zabıta amiri A.T., zabıta komiserleri H.A., M.S., merkez zabıta memuru Ş.A., sözleşmeli zabıta memurları O.Ç., H.Y. ve M.Y.’nin zabıta yönetmeliğine aykırı bir şekilde görevlerini kötüye kullanarak bazı kamp çadırlarını ateşe verip bazılarını da yanan çadırların üzerine atarak yangın çıkardıkları belirtildi. Bu şekilde çevrede korku, kaygı ve paniğe neden olunduğu aktarılarak, şüpheli Ramazan E.’nin, yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasını azmettirdiği ifade edildi.

KAYNAK: KEMAL GÜMÜŞ - STAR
YORUMLAR 1
  • hacı 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli bakın gezi olaylarını tırmandıranların da paralel müdürler olması yüksek ihtimal. Masum çevreci rant karşıtı olarak başlayan bir eylemi hükümeete darbe girişimine çeviren olaylara bakın. Hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş gerçekten de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler