Cizreliler terörle değil, turizmle anılmak istiyor

Cizre'de yaşayanlar, ilçenin adının, gündeme gelen terör olaylarıyla değil, tarihi ve turistik mekanlarıyla öne çıkmasını istiyor.

Cizreliler terörle değil, turizmle anılmak istiyor
Cizreliler terörle değil, turizmle anılmak istiyor
GİRİŞ 21.01.2015 13:14 GÜNCELLEME 21.01.2015 13:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cizre'de yaşayanlar, ilçenin adının son dönemde gündeme gelen terör olaylarıyla değil, sahip olunan tarihi ve turistik mekanlarla öne çıkmasını istiyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve milli mücadele döneminde Fransızların, halkın direnişinin ardından işgalden vazgeçtiği 7 bin yıllık kent Cizre, kadim tarihi ve kültürel geçmişiyle yeniden eski parlak günlerine dönmeyi hedefliyor.

7 BİN YILLIK TARİHİ VAR

Cizrelilerin bu yöndeki en büyük talebi, tarihi bir yerleşim yeri olması ve kültür turizmi yönünden zengin bir potansiyeli bünyesinde barındırmasına rağmen, terör olayları nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin güzergahları dışında kalan ilçenin, kabuğunu kırarak, 12. yüzyılda ilk robotu tasarlayan El Cezeri'nin, 16. yüzyılda evrensel değerleri bir bütün halinde insanlığa teşmil eden Mele Ahmede Ciziri'nin, aşklarıyla dünyaya nam salan Mem-u Zin'in kenti olarak bilinmesi...

İLÇE HALKI HUZUR İSTİYOR

Cizre Müftü Vekili Hamza Erik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin eskiye dayanan köklü bir geçmişinin bulunduğunu, hep iyiliklerle ve güzelliklerle anıldığını söyledi.

İlçede son zamanlarda meydana gelen olay ve ölümlerden muzdarip olduklarını, Cizre'nin bu tür olaylarla anılmasını istemediklerini aktaran Erik, Cizre'nin, medreseleri ve türbeleri ile ilim irfan yuvası olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 5
  • enter 9 yıl önce Şikayet Et
    COKKOLAY HALK SOKAGA CIKSIN PKK YI LANETLESİN GÖSTERİ YAPANLARA TAVIR ALSIN İŞ TAMAM
    Cevapla
  • Boş Verin 9 yıl önce Şikayet Et
    Cizreliler Formül basit 1-)Devletimiz iyi ile kötüyü ayırd edecek(şuçlular cezasız kalmayacak) 2-) Siz halk olarak pkk dan desteğinizi çekeceksiniz(Çocuklarımıza Gençlerimize sahip çıkarak ve yanlış işler yaptıklarında kulaklarını çekerek) 3-) Gaza gelmeyeceksiniz(Birey olarak oranın insanları iyidir. Ama topluluk halinde iken povakatörler sahneye çıkınca yakıp yıkmayı bırakacaksınız. 4-) En önemlisi farkl medya kanalları izleyeceksiniz hayat imc tv,anf ve benzerı değil farklı kanallardan da Dünyayı izleyeceksiniz ki tarafsız olasınız. 5-) Irkçılığın her türlüsünü lanetleyeceksiniz. 6-) HUZUR YUKARIDAKİ MADDELERE RAĞMEN İSLAMDADIR...
    Cevapla
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun kardeş başka söze gerek yok HAYDİ CİZRE liler
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    cizre bu pkk isminizi iyice kötüye çıkardı silinmesi zor.vatandaş olarak şehrinize sahip çıkın.yoksa kimse arayıp sormaz.
    Cevapla
  • Türkiye'm... 9 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki serseriler yüzünden Cizre'de turizm falan gelişmez...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı