Tuşba Belediyesinden "Etkili İletişim" semineri

Tuşba Belediyesi, "Etkili İletişim" konulu seminer düzenledi.

Tuşba Belediyesinden "Etkili İletişim" semineri
Tuşba Belediyesinden "Etkili İletişim" semineri
GİRİŞ 22.01.2015 16:47 GÜNCELLEME 22.01.2015 16:47

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Demirbağ'ın konuşmacı olarak katıldığı seminere, Belediye Başkan Vekili Ziya Nurses, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile personel katıldı.

Personele, etkili iletişim ve güzel konuşmanın önemini anlatan Demirbağ, şöyle konuştu:

"Vazifeniz gereği insanlarla iletişime geçerken, onların güvenini kazanmak ve ikna gücü ile yaklaşmalısınız. İnsanlar sizde samimiyeti ve ciddiyeti gördüğünde zaten ikna olacaktır. Sakın kimsenin sizi dinlemeyeceğini, size inanmayacağını düşünmeyin. İnsanlar her konuşulana kulak kabartır ve karşıdakinin ciddiyetini gördüğünde çok daha kolay ikna olur. Sizler sürekli insanlarla iletişim halindesiniz. Halk ile etkileşime girdiğinizde bu kararlılık size çok şey kazandıracaktır."

Facia olarak değerlendirdiği bir istatistiği de paylaşan Demirbağ, Türkiye'de doktor, avukat ve mühendisler arasında yapılan araştırmada, okuma oranının yüzde 2 olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Demirbağ, "Normal halkı varın siz düşünün. Ders kitabı ve mesleki kitapların dışında hiçbir mecburiyet olmadan siz bir şey okuyor musunuz, sorusuna 'evet' diyenlerin sayısı maalesef yüzde 2'dir. Okuyan insanların konuşması etkili ve düzgün olur. Ancak okumayan bir toplumda elbette kabalaşma olacaktır" diye konuştu.

Seminer, Demirbağ'ın soruları cevaplamasıyla son buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...