Hakkari'de 97 katırın itlaf edilmesi kararı

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB), Yüksekova ilçesinde kaçakçılık olayları sırasında yakalanan 97 katır ve atın itlaf edilmesi kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Hakkari'de 97 katırın itlaf edilmesi kararı
Hakkari'de 97 katırın itlaf edilmesi kararı
GİRİŞ 22.01.2015 17:18 GÜNCELLEME 22.01.2015 17:18

"Deniz Yıldızlarından Kardelenlere" Kampanyası kapsamında Hakkari'ye gelen UASB yönetim kurulu ve üyeleri, Yüksekova 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen 97 katırın itlaf edilmesi kararına yönelik basın açıklaması yaptı.

UASB Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, birliğin alınan bu karar karşısında şaşkınlık yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"UASB olarak başlattığımız sevgi ve kardeşlik projesi için bulunduğumuz Hakkari'de, bugün duyduğumuz haber bizleri şaşırtmıştır. Bazı olaylar sonucunda gözetim altına alınmış olan 97 katırın itlaf kararına, hem şaşırdık hem üzüldük. Doğa ve hayvan haklarını korumayı hedefleyen birliğimiz, söz konusu Yüksekova 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen 97 katırın itlaf edilmesine dönük kararın, bilimsel ve hukuksal dayanaktan yoksun olduğu kanaatindedir. Bu kararın yüksek yargı organları tarafından bozulacağı yönünde inancımız bulunmaktadır. Ancak kararın temyiz süreci maalesef uzun bir zamanı kapsayacağından telafisi imkansız sonuçlara yol açmaması ve hayvanların canlı olması sebebiyle hayvan hakları açısından değerlendirdiğimizde derhal kararın infazının durdurulması gerektiğine inanmaktayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'