Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler

Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlaması, Van'da cuma namazı sonrası protesto edildi

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepkiler
GİRİŞ 23.01.2015 14:15 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:15

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü üyeleri, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasını protesto etti.

İskele Caddesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'nde cuma namazı çıkışı avluda toplana platform üyeleri, Türkçe ve Kürtçe "Annemiz babamız sana feda olsun ya Resulallah" sloganları attı.

Bu sırada bazı vatandaşlar da yanlarında getirdikleri Fransa, Amerika ve İsrail bayrağını ateşe verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Fuat Arpa, Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e karşı yapılan saygısızlığın kesinlikle kabul edilir olmadığını belirterek, "Çizilen karikatürlerle peygaber efendimize hakaret edilmiş, onun aziz şahsiyeti rencide edilmeye çalışılmış ve efendimizin şahsiyetinde 1,5 milyar Müslüman'ın mukaddesatına da saldırılmıştır" dedi.

Konuşmasında Paris'te toplanan devlet başkanlarına da tepki gösteren Arpa, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde katledilen binlerce Müslüman'ın hesabını sormayanlar, şimdi hangi teröre karşı yürüyorsunuz. Buradan tekrar sesleniyoruz, sebep her ne olursa olsun bu ümmetin, İslam'ın aziz peygamberine yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacağız. Bizler bu günden tez yok peygamberimizi daha fazla okuyarak, Kur'an ile sünnetlerine sıkı sıkı sarılacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından tüm Müslümanlar için bir süre dua eden gruptakiler dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları