Güneydoğu'da karne heyecanı

Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'taki ilk ve orta okullarda öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı

Güneydoğu'da karne heyecanı
Güneydoğu'da karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 14:26 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:26

Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'taki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Yenişehir Semtindeki Ali Emiri Ortaokulu'nda 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, Vali Vekili Mehmet Demir öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Demir, tatillerini iyi geçirmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Karnelerini büyük bir heyecanla alan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Şırnak

Şırnak'ta 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle 160 bin 257 öğrenci karne aldı. Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törende, Vali Hasan İpek, öğrencilere karneleriyle hikaye kitabı ve çikolata dağıttı.

Öğrencilere tatilde bol bol dinlenmeleri ve ders çalışmaları tavsiyesinde bulunan Vali İpek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özürlü kıza sembolik karne

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Ceylan İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Bilen, Süleyman Aydınoğlu, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Dayanan, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ara tatilde bol bol kitap okumalarını ve ikinci dönemde daha da başarılı olmaları gerektiğini söyledi.

Törende, küçük yaşta geçirdiği rahatsızlıktan nedeniyle engelli olan ve bu nedenle okula gidemeyen 16 yaşındaki Sevgi Tay'a da sembolik karne ve başarı belgesi verildi.

Karnesini alınca çok duygulanan Tay, "16 yaşındayım ve bu halimle karne aldım. Herkese çok teşekkür ederim. Komşularımız benim karnemi bekliyor gidip onlara göstereceğim. Okumayı da çok seviyorum" dedi.

Mardin

Mardin'de okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 232 bin 936 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali Vekili Ali İkram Tuna, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Vasi Ete ve kurum müdürleri Ensar İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Mardin'de eğitim çıtasını yükseltmek için yoğun çaba harcayacaklarını belirten Tuna, daha sonra karne ve çeşitli hediyeler dağıttığı öğrencilerle sohbet etti.

Ete, Mardin'de 990 okulda toplam 232 bin 936 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını bildirerek, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Törenin ardından Tuna, Ete ve beraberindekiler öğrencilere karnelerini verdi.

Batman

Batman'da da 170 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Vali Azmi Çelik, öğrencilerin yarı yıl tatilinde dağıtılan hikaye kitaplarını okumalarını ve zamanlarını iyi değerlendirmelerini istedi.

Öğrencilere karnelerini veren Çelik, başarılar diledi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, öğretmen ve veliler katıldı.

Siirt

Siirt'te de Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay öğrencilere karne dağıttı.

Suay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim koşullarının hızla yükseldiğini, öğrencilerin artık teknolojinin imkanlarını kullanarak eğitim gördüklerini söyledi.

Siirt'te bulunan bütün okullarda akıllı tahta kullanılacağını ifade eden Suay, şöyle konuştu:

"Şu an belli okullarımızda bulunan akıllı tahtalarımız hızla yaygınlaştırılıyor. Akılı tahtalar üzerinde yapılan eğitim öğrenciler üzerinde daha fazla etki ediyor. Ayrıca ortaokullara dağıtılan tablet bilgisayarlar önümüzdeki dönemde ilkokula yönelik dağıtılmaya başlanacak. Tabletlerin içerisinde kurulan sistemde bütün müfredat ile ilgili bilgiler göreceksiniz. Çanta taşımaktan da sizi kurtarmış olacağız."

İl genelinde 96 bin öğrenciye karne dağıtıldığını kaydeden Suay, velilerin öğrencilere destek olmalarını istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!