"Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesi

Proje kapsamında anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi

"Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesi
"Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesi
GİRİŞ 25.01.2015 13:40 GÜNCELLEME 25.01.2015 13:40

Kırşehir'de, 7 anaokulunun öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çocukların gelişimlerini sağlıklı ortamda tamamlaması ve ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez gereklerinden olduğu belirtildi.

Geleceğin teminatı çocukların çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamında yetiştirilmesinin İl Emniyet Müdürlüğünün temel amaçlarından olduğu vurgulanan açıklamada, bu çerçevede 29 Aralık 2014'de "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim, Güvenli Yarınlar" projesinin uygulamaya konulduğu ifade edildi.

Açıklamada, proje kapsamında il merkezindeki 7 anaokulunun öğrencilerine trafik eğitimi, yönetici ve öğretmenlerine Çocuk Şube Müdürlüğü mevzuatı, bireysel güvenlik kuralları ve çocuk istismarı konularında uzman personel tarafından eğitim verildiğine işaret edildi.

Okul yönetici ve öğretmenlerine bireysel olarak çocukların kendilerini koruyacak kurallara ilişkin eğitim verildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eğitim doğrultusunda çocukları bilgilendirme amaçlı afişler dağıtıldı. Eğitim süresi içinde öğretmenler tarafından bu kuralların periyodik olarak öğrencilere anlatılması istendi. Eğitimlere 7 anaokulundan 910 öğrenciye temel trafik kuralları konusunda, 61 yönetici ve öğretmene Çocuk Şube Müdürlüğü mevzuatı, bireysel güvenlik kuralları ve çocuk istismarı konularında eğitim verildi. Aynı konular çerçevesinde, bir anaokulunun velilerine yönelik de eğitim düzenlendi. Çocuk Şube Müdürlüğümüz koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün planlaması doğrultusunda merkez ve ilçelerimizdeki okullarımıza yönelik eğitim çalışmaları devam edecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler