Fatsa'dan geçen sürücülere "hız" uyarısı

Fatsa ilçesinde 3 ay önce faaliyete geçen ‘"hız koridoru" sisteminin günlük 100 aracın hız ihlalini yaptığını tespit ederek ceza yazdığı bildirildi.

Fatsa'dan geçen sürücülere "hız" uyarısı
Fatsa'dan geçen sürücülere "hız" uyarısı
GİRİŞ 26.01.2015 16:44 GÜNCELLEME 26.01.2015 16:44

Sistemin kontrol edildiği büroda incelemelerde bulunan Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, son sistem teknolojiyle donatılan hız koridoru sisteminden kaçmanın mümkün olmadığını söyledi.

Trafik güvenliği açısından hız koridorunun çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, radara genellikle yabancı plakalı araçların yakalandığını anlattı.

Sistemin sürücüleri caydırdığını da sözlerine ekleyen Öztürk, şunları kaydetti:

“Sistem son teknoloji kameralarla donatılmış. Görüntüler çok net. Aracın içinde kim olduğu bile çok net bir şekilde belirlenebiliyor. Bu sisteme günlük 100 araç, hız ihlali yaptığı için düşüyor. Polis memuru arkadaşlar sadece bilgisayardan çıktı alarak cezayı adrese postalıyor. Araçların içinde kimlerin olduğu ise ceza kağıtlarına yansıtılmıyor. Aile güvenliği ve huzuru açısından bu konuya dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Özellikle diğer şehirlerden gelen araçlar sisteme daha çok yakalanıyor. Sistem şehir içindeki hız limitlerini esas alıyor."

Öztürk, şehirler arası yolculuk yapan sürücülerin Fatsa’nın girişindeki Kutlukent ile Dolunay Kavşağı arasından dikkatli geçmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!