Manisa'dan kısa kısa

Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti

Manisa'dan kısa kısa
Manisa'dan kısa kısa
GİRİŞ 26.01.2015 18:10 GÜNCELLEME 26.01.2015 18:10

Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Bektaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Dünya Gümrük Günü'nün kutladığını hatırlatarak, ülkelerin sınırlarının önemsizleştiğini ve şeffaflaştığını, gümrüklerin ön plana çıktığını belirtti.

Ticaretin her şeyin önüne geçtiğini kaydeden Bektaş, şöyle konuştu:

"Çok uluslu şirketler, çok uluslu ticari yapılanmalar birçok ortamda ülkelerden daha ön planda, daha güçlü, daha kudretli hale geliyor. Onun için de gümrük, gümrükleme, gümrük mevzuatı, gümrük işlerinin faaliyeti yeni dönemde daha da önemli hale gelecek. Manisa’da 2014 yılında 4 milyar 200 milyon dolarlık ihracatımız oldu. Bu ihracatın tamamı gümrük eliyle yapılıyor. 2014 yılında yüzde 7’lik artışımız oldu."

Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ise gümrük işlemlerinin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapıldığını hatırlatarak "Karayoluyla olan ihracatımızı burada gümrüklerken, deniz yolu ile olan ihracatımız İzmir’de yapılıyor" dedi.

Şehzadeler'de kaldırım işgallerini sorunu

Şehzadeler Belediyesi bünyesinde kurulan "Yer İşgaliye Tespit ve Takdir Komisyonu" ilk toplantısını kent konseyi binasında gerçekleştirdi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, kentte ilk kez böyle bir komisyon oluşturulduğunu belirterek, "Amacımız Şehzadeler sınırları içerisinde ortak bir akıl oluşturarak; esnafıyla, idarecisiyle, yöneticisiyle herkesi memnun edecek uygulamaların sınırlarını tespit edip, uygulayabilmek" dedi.

Kızılay Kadın Kolları, çocukların yüzünü güldürdü

Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanlığı kadın kolları üyeleri, Sakallı Ömer Ege İlkokul ve ortaokulunu ziyaret ederek, öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık ayakkabı, mont, kazak ve kırtasiye malzemesi ile hikaye kitaplarını teslim etti.

MASKİ yağmur sularına önlem aldı

MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri kış aylarında yağışların artmasıyla birlikte Borsa Caddesi havzasında biriken suyu deşarj etmek amacıyla Hatuniye Camii’nin bulunduğu alanda yağmur suyu drenaj hattı çalışması gerçekleştirdi.

Saruhanlı'da 2015 yılı Halk Eğitim Planlama toplantısı

Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Saruhanlı İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, merkez olarak toplam 219 kurs açtıklarını, bu kurslarda toplam 5 bin 39 kişiye kurs verdiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler