AKÜ öğretim elemanları, "Erasmus+ Programı" hakkında bilgilendirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından öğretim elemanlarına yönelik "Erasmus+ Programı" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AKÜ öğretim elemanları, "Erasmus+ Programı" hakkında bilgilendirildi
AKÜ öğretim elemanları, "Erasmus+ Programı" hakkında bilgilendirildi
GİRİŞ 27.01.2015 16:16 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:16

AKÜ'den yapılan açıklamaya göre, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde konuşan AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uzmanı Fadime Okay, 2014-2020 yılları arasındaki dönemin "Erasmus+" olarak adlandırıldığını kaydetti.

Okay, "Erasmus+"da farklı programların tek çatı altında birleştirilmesi daha basit başvuru ve uygulama koşullarının sağlanmasının yanında hareketlilik projelerine başvuruların sadece tüzel kişilikler tarafından yapılabilmesi ve ortaklık faaliyetlerinde çıktı odaklı bir kurgu ve bütçelendirme yapılması gibi değişikliklerin var olduğunu belirtti.

AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uzmanı Ezgi Gürel de "Erasmus+ Merkezi Projeleri" konusunda bilgiler verdi.

Gürel, merkezi projelerin ülke merkezli projelerden farkının, başvuru mercii olduğunu belirterek, "Merkezi projelerin başvurusu AB Komisyonu’na yapılıyor. Ayrıca ülke merkezli projelerden çok daha geniş kapsamlı ve büyük bütçeli projeler oluyor" ifadelerini kullandı.

Bilgi Ortaklıkları projeleri’nde öncelikli hedefin yükseköğretim ile iş dünyası arasında bir köprü kurulması olduğunu vurgulayan Gürel, şöyle devam etti:

"Bilgi ortaklıkları ile yükseköğretim, iş dünyası ve daha geniş sosyo-ekonomik çevrede yenilikçiliğin teşvik edilerek, Avrupa’nın yenilikçilik kapasitesinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bilgi Ortaklıkları Projeleri’nde yükseköğretim, iş dünyası ve daha geniş sosyoekonomik çevrede yeniliğin arttırılması, yeni öğrenme ve öğretme metotlarının geliştirilmesi ve uygulanması, yeni ve yenilikçi öğretim programlarının geliştirilmesi ve ortaya konması, işletmeler bünyesinde ve arasında sürekli eğitim programları ve etkinliklerinin düzenlenmesi gibi faaliyetler desteklenmektedir."

Toplantıya, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Soykasap ile öğretim elemanları katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı