Kardeşini yumruklayarak öldürdüğü iddiası

Antalya'da 24 yaşındaki kardeşini yumruklayarak öldürdüğü iddia edilen Enver Acar, oğlu Emre Acar ve Rezan Kavak hakkında ise ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kardeşini yumruklayarak öldürdüğü iddiası
Kardeşini yumruklayarak öldürdüğü iddiası
GİRİŞ 29.01.2015 14:58 GÜNCELLEME 29.01.2015 14:58

Cumhuriyet Savcısı Murad Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, Enver Acar hakkında "Haksız tahrik ile kasten öz kardeşini öldürmek", oğlu Emre Acar ve Rezan Kavak hakkında ise "Haksız tahrik altında kasten insan öldürme" suçlamalarıyla ömür boyu hapis cezası istenirken, hapis cezalarından haksız tahrik nedeniyle indirim yapılması da talep edildi.

Buna göre, 29 Eylül 2014'de Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, aralarında miras yüzünden sorun bulunan Sezer Acar ile ağabeyi Enver Acar, telefonda tartıştılar.

Tartışmanın ardından aracıyla ağabeyinin evinin önüne gelen Sezer Acar, ağabeyi, oğlu Emre Acar, Rezan Kavak ve 18 yaşındaki küçük E.A. tarafından darbedildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis memurları Burhanettin Ay ve Ahmet Akkaş, biber gazıyla müdahale ederek saldırganları uzaklaştırdılar.

Sezer Acar, kendi aracıyla hastane giderken fenalaşınca, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği gerekçesiyle yoğun bakım ünitesine alınan Acar, doktorların tüm çabalarına rağmen olaydan 9 gün sonra yaşamını yitirdi.

Miras kavgası çıktı

Cinayet bürosu dedektifleri, yaptıkları soruşturma sonunda kamuoyuna "Evlenmek istediği için ağabeyi tarafından yumruklanarak öldürüldü" şeklinde yansıyan olayın, aslında miras nedeniyle meydana geldiğini belirlediler.

Olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları Burhanettin Ay ve Ahmet Akkaş da ifadelerinde, olay yerine gittiklerinde 3-4 kişinin yerde hareketsiz yatan bir kişiyi tekmelediklerini, uyarmalarına rağmen şahsın yanından uzaklaşmadıklarını belirterek "Mecburen biber gazı sıkarak saldırganları uzaklaştırabildik. Yerde hareketsiz yatan şahsı ayağa kaldırdık ancak yaralıydı. Kendi aracıyla hastaneye gidebileceğini söyledi. Ancak fenalaştı ve 112'den gelen ambulansla hastaneye sevk edildi" ifadelerini kullandılar.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesince sanıklardan Enver Acar hakkında "Haksız tahrik ile kasten öz kardeşini öldürmek", oğlu Emre Acar ve Rezan Kavak hakkında ise "Haksız tahrik altında kasten insan öldürmek" suçlamaları ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 10 Mart'ta görülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor