Şiddete karşı "dev kadınlar korosu"

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlardan oluşan 5 bin kişilik bir koro kurmak üzere çalışmalara başladı

Şiddete karşı "dev kadınlar korosu"
Şiddete karşı "dev kadınlar korosu"
GİRİŞ 30.01.2015 11:26 GÜNCELLEME 30.01.2015 11:26

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından, 5 bin kadından oluşacak "dev bir koro" kurulacak.

Muratpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla dünyanın en büyük korosunu kurmak üzere çalışmalara başladı. Koronun 5 bin kadından oluşmasını planlayan Muratpaşa Belediyesi, bu amaçla ilçede yaşayan kadınlara da koroya katılmaları çağrısı yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlıevi'nde koro çalışması yapan kadınları ziyaret etti. Muratpaşa'da yaşayan tüm kadınları koroya katılmaya davet eden Uysal, şiddete karşı kitlesel bir tavır sergilemek istediklerini vurguladı.

Uysal, "Kadınlarımız kaşıklarla ritm tutup, şarkı söyleyip kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne 'Hayır' diyecek. Sevgi, barış ve kardeşlik çağrısı yapacak" dedi.

Kadın korosuna katılmak ve çalışmalarla ilgili bilgi almak isteyenlerin Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa ve 444 80 07 numaralı Çağrı Merkezi'ne başvurabilecekleri bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması