Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Manavgat projelerini açıkladı:

"Hizmet için yola çıkmış bir ekibiz, önceliğimiz hiçbir zaman siyaset olmadı, hizmet oldu, zaman zaman karşılığını gördük. Zaman zaman göremedik ama bu prensibimizden vazgeçmedik"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Manavgat projelerini açıkladı:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Manavgat projelerini açıkladı:
GİRİŞ 31.01.2015 18:46 GÜNCELLEME 31.01.2015 18:46

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hizmet için yola çıktıklarını ve hiçbir zaman önceliklerinin siyaset olmadığını bildirdi.

Türel, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Manavgat’a yapılacak projeleri açıkladı. Yaklaşık 8 aydır Antalya ve 19 ilçesinde birçok projeyi hayata geçirmek için geceli, gündüzlü çalıştıklarını anlatan Türel, "Hizmet için yola çıkmış bir ekibiz, önceliğimiz hiçbir zaman siyaset olmadı, hizmet oldu. Zaman zaman karşılığını gördük, zaman zaman göremedik ama bu prensibimizden vazgeçmedik" diye konuştu.

Manavgat'ın önemli ilçelerden olduğuna işaret eden Türel, göreve geldiklerinde ilçenin en öncelikli sorununu arıtma olduğunu vurguladı. Manavgat Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin dolduğunu ve bu nedenle arıtma havuzlarının taşması neticesinde nehirlerde pislik biriktiğini, pis kokunun çevreye yayıldığını anlatan Menderes Türel, bu doğrultuda ilçeye Atık Su Arıtma Tesisi kazandıracaklarını kaydetti.

Başkan Türel, projenin ihale hazırlıklarına başlandığını, mayıs ayı sonunda Manavgat ilçesinde arıtma sorunu kalmayacağını bildirdi. Projenin kısa sürede tamamlanacağının altını çizen Türel, "Eskiden bu kadar kısa sürede bitirilmesi hayaldi, ne mutlu ki sizlere ve bizlere bu hayaller gerçek oluyor" diye konuştu.

Manavgat'taki sel felaketi

Manavgat'ta yağmurlu havalarda meydana gelen sel felaketini hatırlatan Türel, ilçedeki yağmur suyu drenaj kanalının yetersiz olduğunu bildirdi. Türel, bütün ilçelerde yağmur suyu kanalı ile ilgili master plan çalışması başlattıklarını, Manavgat'taki çalışmanın ise 3 ayda tamamlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Manavgat'ın içme suyu problemini de ASAT ile aşacaklarını belirtti.

Büyükşehir Yasası'na değinen Türel, "Kim ne derse desin, bazı şeyleri açık konuşalım, Büyükşehir Yasası olmasaydı, bugün bu kadar yatırımları bu ilçede konuşamıyor olacaktık. Bir ilçe belediyesinin imkanları ile büyükşehir belediyesinin imkanları bir olamaz" dedi.

Türel, sadece içme suyu, kanalizasyon, arıtma, yağmur suyu projelerinin 161 milyon 443 bin liralık yatırım olduğunu vurguladı. Başkan Türel, ilçeye asfalt plent tesisi kazandırılacağını ve tesisin şubat ayı sonunda faaliyete geçeceğini bildirdi.

Manavgat'taki kavşak çalışmaları

Manavgat ilçesinde kavşak düzenlemeleri konusunda da çalışmalar yaptıklarını dile getiren Türel, Migros, Sorgun, Side ve Sanayi kavşaklarında düzenlemeler yapılacağını kaydetti. Türel, bu konudaki çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece altyapı çalışmalarına değil, sosyal projeleri de önemsediklerine işaret eden Türel, ASMEK, cenaze hizmetleri alanlarında da çeşitli çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

Çalışmaları ilçe belediyeleriyle koordineli yürüttüklerini anlatan Türel, şunları söyledi:

"Kim hizmet edecekse yanında Menderes Türel'i görür. Biz hizmet eriyiz, hizmet için varız. 'Yetki bizde istediğimizi yaparız' demiyoruz, herkesin gönlünü alıyoruz. Biz hizmetin önünde durmayız, hizmetin önünü açarız ama yasa ve yönetmelikler çerçevesinde."

Manavgat Türkbeleni Projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Manavgat'ın doğasına yönelik de önemli bir projeyi hayata geçireceklerini bildirdi.

Kaderine terk edilmiş Manavgat Türkbeleni'ni yaşam merkezi haline getirmek için güzel bir proje geliştirdiklerini söyleyen Türel, Türkbeleni mesire alanının sanat, kültür, spor ve eğlence mekanlarıyla halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

Bölgede bir ağacın bile kesilmeyeceğini, yeni fidanlar dikilerek, yeni bir mesire alanı oluşturulacağını vurgulayan Türel, toplantı sonunda basın mensuplarının ve toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Büyükşehir Belediyesi birim müdürleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor