Edirne sele teslim oldu

Bulgaristan'daki şiddetli yağışların ardından Tunca ve Meriç Nehirlerinin debileri yine yükseldi, Edirne sele teslim oldu.

GİRİŞ 02.02.2015 14:33 GÜNCELLEME 02.02.2015 16:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'da son günlerde yaşanan şiddetli yağışların ardından, Meriç ve TuncaNehirleri'nin su debileri risk seviyesini geçti. Tunca ve Meriç Nehirleri, nehir yataklarından taştı, tarihi köprüler sular altında kaldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Edirne'deki nehir debilerinin beklenenden çok daha ani yükseldiğini söyledi. Askeri birliklere ait Yunanistan sınırındaki cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat güvenli bölgelere taşınmaya başlandı.

1 MAHALLE VE 1 KÖY TAHLİYE EDİLİYOR

Taşkın riski nedeniyle Karaağaç Mahallesi'nde 500 kişi, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamı tahliye edilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkın riski nedeniyle KaraağaçMahallesi'nde 500 kişinin, Değirmenyeni Köyü'nün ise tamamının tahliye edileceğini açıkladı.

GEÇİŞLER ASKERİ PALETLİ ARAÇLARLA YAPILACAK
 
Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç ve Tunca Nehri’nin taşmasıyla yaşanan sel felaketinde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesine uluşamı sağlayan Lozan Caddesi’nin sular altında kalması nedeniyle tekerlekli araç geçişlerine kapatıldı. Bu nedenle Pazarkule’den Yunanistan’a karayolu ile geçişler durdu. Karaağaç Mahallesi’ne geçişler paletli askeri araçlarla sağlanacak. Meriç Nehri kenarındaki iş yerleri ile şehitlik sular altında kaldı. Denizi andıran görüntülerin yaşandığı yol boyunca, Kent ormanı ve Edirne İl Orman İşletmeleri Müdürlüğü binasını da sular altında bulunuyor. 
 
CEPHANELİK TAŞINIYOR

Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliklere ait Yunanistan sınırındaki cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat güvenli bölgelere taşınmaya başlandı. 

“TUNCA VE MERİÇ NEHİRLERİ HIZLA YÜKSELİYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında kentin ciddi bir taşkın tehdidi atlattığını hatırlatarak, “Maalesef bir ay aradan sonra bugün yine yeni bir tehditle karşı karşıyayız. Ama bu sefer daha ciddi bir tehdit var gibi duruyor. Aldığımız bilgilere göre yaklaşık saniyede 2 bin metreküp su gelmesi bekleniyor. İnşallah bu gerçekleşmez ama eldeki bütün veriler işin buraya doğru gittiğini gösteriyor zaten gerek Meriç Nehri gerekse Tunca Nehri çok hızlı bir şekilde yükseliyor” dedi.

YORUMLAR 8
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    askeri depoyada su girme tehlikesi varsa vay bu ülkenin haline. ne kadar hakediyoruz bunları biz.
    Cevapla
  • Zaza Bilo Elazig 9 yıl önce Şikayet Et
    Kalici kanal cözümleri olmali
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Her sene aynı manzara. Demek ki yaşananlardan kimse gerekli dersi almamış hala. İlla onlarca canın gitmesi mi gerekiyor? Telef olan hayvanların ki can değil mi?
    Cevapla
  • a.e.edirneli 9 yıl önce Şikayet Et
    su akar edirne belediyesi bakar. bıktık artık her sene sel riski yaşamaktan.bu nehir yatakları neden rehabilite edilmiyor.neden çağdaş projeler düşünülüp yürürlüğe getirilmiyor.edirne valiliğide belediye kadar kabahatlidir.beraberce bi masaya oturup eldeki imkanlarla çözüm üretmeliler.illa insanlarmı ölmesi lazım.
    Cevapla
  • ama yeter bunun önlemi neyse alın 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır aynı. beton bariyermi yparsınız yoksa başka bişeymi yok yapamıyorsanız su basan bölgeleri başka yere taşıyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek