Lodos, narenciyeyi de vurdu

Muğla'da etkili olan lodos nedeniyle Ula ilçesinde tonlarca narenciye zarar gördü.

Lodos, narenciyeyi de vurdu
Lodos, narenciyeyi de vurdu
GİRİŞ 03.02.2015 11:48 GÜNCELLEME 03.02.2015 11:48

Narenciye üretimi yaparak geçimlerini sağlayan Ula ilçesinin Akçapınar ve Gökçe Mahalleleri'ndeki vatandaşlar fırtınadan olumsuz etkilendi. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos nedeniyle bahçelerdeki portakal, limon ve mandalinalar zarar gördü. Yere serilen portakal ve mandalinalar, bahçelerde turuncudan bir örtü oluşturdu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir yıllık ürününün heba olduğunu belirten Turan Akman, "Lodos, ağaçlardaki meyveyi silkeleyerek yere döktü. Bahçemde yetiştirdiğim narenciyeyi, geçen sene 3 bin 500 liraya satmıştım ama bu yıl bir kilo bile satamadan hepsi zarar gördü" dedi.

Yaptıkları bakım, ilaçlama ve gübreleme çalışmalarının boşa gittiğini ifade eden Akman, "Allah'tan gelen bir olay, yapacak çok fazla bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Akman, henüz İlçe Tarım Müdürlüğüne haber vermediklerini ve şimdiye kadar bölgede bir inceleme yapılmadığını dile getirdi.

Gökova-Marmaris karayolunda, açtığı tezgahta yetiştirdikleri narenciyeleri yoldan geçen sürücülere satmaya çalışan Dürdane Aydın da ürünlerini önce don, daha sonra ise fırtınanın vurduğunu kaydetti.

"Portakal, limon ve mandalinaları lodos olduğu gibi yere serdi" diyen Aydın, narenciyeleri, kasasını 1,5 liradan meyve suyu fabrikasına sattıklarını anlattı. Kalanını ise perakende olarak kilosunu 75 kuruştan satmaya çalıştığını vurgulayan Aydın, "Harcadığımız masrafı bile karşılayamadık" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak